back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Με αστείες δικαιολογίες η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Με αστείες δικαιολογίες η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου

Την έντονη αντίδραση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, προκάλεσε η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλου, σχετικά με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Λέρου.

Όπως είναι γνωστό, πριν από δύο μήνες, ο κ. Κόνσολας, είχε αναδείξει στη Βουλή το συγκεκριμένο ζήτημα με την κατάθεση Ερώτησης και Αναφοράς.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε αποκαλύψει ότι στο νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις 22 Ιουλίου,  καταργείται  το υποθηκοφυλάκειο Λέρου, παρά το γεγονός ότι με τις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο προβλέπεται η διατήρηση των υποθηκοφυλακείων Καλύμνου, Πάτμου και Καρπάθου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Λέρου με τα εξής επιχειρήματα:

– Στο άμισθο Υποθηκοφυλακείο Λέρου υπηρετεί μόνο μια υπάλληλος και η διατήρησή του, μέσω της μετατροπής του σε Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο, απαιτεί τη στελέχωσή του με προσωπικό!

– Το Λακκί της Λέρου υπάγεται ήδη στο Κτηματολογικό Γραφείο Κω, οπότε η διοικητικά αρτιότερη πρακτική είναι η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Λέρου και η ένταξή του στο Κτηματολογικό Γραφείο Κω.

Αναφερόμενος στην απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Κόνσολας τόνισε:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Λέρου, τη στιγμή που, ορθώς, διατηρούνται τα υποθηκοφυλακεία άλλων νησιών.

Το επιχείρημα ότι υπήρχε μόνο ένας υπάλληλος στο Υποθηκοφυλακείο Λέρου δεν ευσταθεί, γιατί όλοι οι πολίτες και οι δικηγόροι του νησιού εξυπηρετούνταν ενώ τώρα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Κω.

Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση δεν γνωρίζουν τι σημαίνει μετακίνηση στο νησιωτικό χώρο.

Καλώ την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση. Να αποσύρει τη διάταξη για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Λέρου πριν φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ