back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Οι δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Οι δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ή Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου “Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ’’ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα συμμετείχαν ενεργά στις παρακάτω δράσεις:

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 εορτή του Μεγάλου Κανόνος σε συνεργασία με το Δήμο Λέρου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού << Σωτήρος Χρηστού>> συμμετείχαν στο πατροπαράδοτο έθιμο των κλημάτων.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 τα μέλη του συλλόγου μας παρευρέθησαν στο Ισιδώρειο Γηροκομείο Λέρου όπου μαζί με το προσωπικό και τους ηλικιωμένους έφτιαξαν κουλουράκια και τυρόπιτες, δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά το σεβασμό και την αγάπη τους στα άτομα της 3ης ηλικίας.

Ενώ το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 ανήμερα εορτής του Λαζάρου τα παιδιά του συλλόγου αναβίωσαν το έθιμο του Λαζάρου, τραγούδησαν τα κάλαντα κρατώντας την εικόνα του αγίου, ενώ στο τέλος πρόσφεραν δωρεάν, όπου παρευρέθησαν Λαζαράκια ( πρόκειται για μικρά ψωμάκια σε σχήμα ανθρώπου) τα οποία συμβολίζουν την ανάσταση του Λαζάρου.

Η Πρόεδρος και όλα τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστούν όλους όσους μας βοήθησαν και μας στήριξαν στο να αναβιώσουμε τα ήθη και τα έθιμα μας και εύχονται σε όλους σας και στον κάθε ένα ξεχωριστά.

Τέλος την Μ. Πέμπτη πραγματοποιήθηκε το έθιμο για το μάζεμα των <<ΛΑΜΠΡΩΝ >> . Συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι τα παιδιά ξεκίνησαν με σημαίες από την ενορία του Χριστού προς τις εξοχές για να συλλέξουν το ευωδιαστό βότανο <<ΛΑΜΠΡΗ>> με τη μυρωδιά της άγριας λεβάντας. Με πομπή επέστρεψαν στην πλατεία και στους δρόμους του Πλατάνου μέχρι την εκκλησία.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ