back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Οργισμένοι οι Κάτοικοι και οι Φορείς για την έλλειψη Γιατρών στο Νοσοκομείο – Προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις [VIDEO]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Οργισμένοι οι Κάτοικοι και οι Φορείς για την έλλειψη Γιατρών στο Νοσοκομείο - Προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις

Εντελώς ξεχασμένοι είναι οι κάτοικοι της ακριτικής Λέρου στον τομέα Υγείας, αφού δεν καλύπτεται ούτε το 1/3 του προβλεπόμενου ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Το αποκορύφωμα που εξόργισε φορείς και δημότες, ήταν η πολύμηνη έλλειψη μόνιμου ιατρού – Αναισθησιολόγου, γεγονός για το οποίο το δημοτικό συμβούλιο Λέρου έφτασε μέχρι και σε κατάθεση μηνύσεων εναντίον του Υπουργού Υγείας αλλά και οποιουδήποτε άλλου υπευθύνου αυτής της τραγικής κατάστασης.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο (28-5-2016), πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση όπου πάρθηκαν αποφάσεις για το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών και τραπεζών του νησιού, αύριο Τρίτη, 31-5-2016.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτών των αποφάσεων, οι κάτοικοι και οι φορείς έκλεισαν χθες Κυριακή (29-5-2016), το κεντρικό Λιμάνι, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απόπλου του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Πειραιάς (SUPERFAST XII).

Όπως τονίζουν, αυτό που επιδιώκουν με τις κινητοποιήσεις, είναι να εισακουστούν στους κυβερνώντες προκειμένου να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης του νοσοκομείου, πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές. 

Όπως θα δείτε στο VIDEO, οι ίδιοι οι γιατροί ομολογούν ότι το νοσοκομείο Λέρου έχει καταντήσει να είναι ένα απλό διαμετακομιστικό κέντρο, διότι ελλείψει αναισθησιολόγου καμία άλλη ιατρική ειδικότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Αξιοσημείωτο είναι το θέμα που αναδεικνύει ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, για τις δαπάνες διακομιδών των ασθενών από τη Λέρο προς άλλα νοσοκομεία, οι οποίες αγγίζουν το ποσό του 1.410.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία θα μπορούσαν να καλυφθούν όλες οι θέσεις ιατρικών ειδικοτήτων του νοσοκομείου. 

Τέλος, εντύπωση προκαλεί στο VIDEO που θα δείτε, η καταγγελία του Ιατρού κ. Μονοκάνδυλου, σχετικά με συνάδελφό του (αποσπασμένο Αναισθησιολόγο από άλλο νοσοκομείο), ο οποίος παρέπεμψε επείγον περιστατικό με διακομιδή στην Κάλυμνο, επειδή… έπινε καφέ με τη σύζυγό του και ήταν η τελευταία ημέρα της απόσπασής του στο νοσοκομείο Λέρου!

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ