back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Παράπονο ενός μεταφορέα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Παράπονο ενός μεταφορέα

Γράμμα από ένα μεταφορέα   

Γέννημα θρέμμα Λεριός δεν τα έπαιρνα τα γράμματα και η βιοπάλη με έβαλε πισω από ένα τιμόνι να παλεύω.. Για οσους δεν με γνωρίζουν είμαι ο Κωστής ο μεταφορέας  που μεταφέρω νερό από την πηγή στα σπίτια στα μαγαζιά και στα κότερα.

Τα τελευταία χρόνια με την απαιτούμενη άδεια ανακυκλώσιμων υλικών, ξεκίνησα να μαζεύω χαρτιά για ανακύκλωση λάδια από τα μαγαζιά και ανακυκλώσιμα υλικά (παλιές κουζίνες –  ψυγεία –  πλυντήρια κ.α.. με ένα τηλεφώνημα τρέχω και μαζεύω ότι άχρηστο θέλει να ξεφορτωθεί ο καθένας και έτσι βγάζω το ψωμάκι μου.  

Ο λόγος που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία να σας γράψω είναι ότι με πνίγει το δίκιο .. 

Όπως όλοι οι επαγγελματίες που είμαστε πίσω από ένα τιμόνι θέλοντας και μη είμαστε τα μάτια του νησιού.. ότι στραβό δούμε αμέσως ενημερώνουμε τον Δήμαρχο τηλεφωνικά και  όλες τις υπηρεσίες του νησιού για το καλό όλων μας ..όποια καινούργια λακκούβα εμφανιστεί, αμα έχουν πέσει λάδια στο δρόμο,  μια μικρή κατολίσθηση που έχει συμβεί μετά από δυνατή βροχή ή σεισμό  και πόσα άλλα… 

Αλλά και ο Δήμαρχος είναι σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί μου και όποτε χτυπάει το τηλέφωνο ότι ώρα και ναναι τρέχω για το καλό του νησιού μας.. Κωστή τρέξε έπιασε φωτιά στο Κλειδί από κεραυνό και υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί σε όλο το νησί, Κωστή τρέξε καίγεται η Μερικιά, Κωστή τρέξε καίγεται ο γλάρος και το Ιστίον, Κωστή τρέξε πήρε φωτιά το πεδίο βολής και κατευθύνεται προς το Μπλεφούτι, Κωστή η φωτιά στα σκουπίδια ξέφυγε ..Αλλά και όπου μου έχει ζητηθεί να μεταφέρω βυτία με νερό για να εχoυν οι πρόσφυγες νερό να πιούν και να μαγειρέψουν πριν φτιαχτεί το hot spot πάντα έτρεχα αφιλοκερδώς !! 

Το νησί μου το αγαπάω για αυτό και δεν έφυγα ποτέ από αυτό αλλά προτίμησα να κάνω αυτή την δύσκολη δουλειά του μεταφορέα για να μπορώ να βγαζω και εγώ το ψωμάκι μου. 

Αλλά δυστυχώς κάποιοι αποφάσισαν να μου πάρουν κι αυτό το λιγοστό ψωμάκι από το στόμα…Κάλεσαν κάποιον από την Αθήνα για να μαζέψει τα ανακυκλώσιμα υλικά λες και δεν ξέρουν τόσα χρόνια που παλεύω για το μεροκάματο τι δουλειά κάνω…… 

Την τελευταία φορά που είχα ανέβει  Αθήνα είχα δει μια αφίσα και μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση !. έλεγε : Παιδιά τα πράγματα είναι σοβαρά … Στηρίζω την Τοπική Αγορά . Στηρίζω τους δικούς μου ανθρώπους. Γιατί έτσι είναι άμα θέλουμε να πάει αυτός ο τόπος μπροστά πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον ..Στηρίζουμε τον κάθε επαγγελματία που χτυπιέται από παντού γιατί και θέσεις εργασίας δημιουργούνται αλλά και το χρήμα μένει στο νησί . Αρκετά μας έχει χτυπήσει η κρίση –  οι μεγάλες επιχειρήσεις με τις παραγγελίες από το internet, η παράλογη υπερφορολόγηση –  η πανδημία ..αλλά να σε χτυπάει χέρι που έσφιξες εγκάρδια και βοήθησες αυτό είναι πισώπλατη μαχαιριά.. 

Κύριοι ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του και όχι για τα λόγια του…   

Κώστας Κουτούζος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ