back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα παιδιά που κακοποιήθηκαν

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα παιδιά που κακοποιήθηκαν

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε το θέμα των καταγγελιών για κακοποίηση των τριών παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους.

Η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λέρο να εγκατασταθούν σε ειδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Οι Αρχές γνώριζαν για την κακοποίηση 

Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό προκαλούν τα συμπεράσματα που εξάγονται από ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την υπόθεση της κακοποίησης.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, εισαγγελείς και κοινωνικές υπηρεσίες γνώριζαν εδώ και ένα χρόνο – από τον περασμένο Μάιο – για την κόλαση που ζούσαν τα παιδιά στα χέρια των ανθρώπων που τα γέννησαν.

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει πως ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 14χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα σπίτια του οργανισμού. 

Και αποκαλύπτει:

Το Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι, καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Το Χαμόγελο ενημερώνει ότι «αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση προς τους πολίτες να σπάσουν τη σιωπή τους, ακόμη κι αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Με πληροφορίες από CNN.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ