back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Πώς θα γίνει η αποκατάσταση της υπαίθριας αγοράς στο Λακκί

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Πώς θα γίνει η αποκατάσταση της υπαίθριας αγοράς στο Λακκί

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου “Αποκατάσταση, Επαναχρηματοδότηση και Ανάδειξη Υπαίθριας Αγοράς Λέρου” με δικαιούχο το Δήμο Λέρου και με προϋπολογισμό 2.014.800,00 ευρώ στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας”.

Η παρουσίαση έγινε από τον κύριο Ιορδάνου Κ. εκπρόσωπο της εταιρείας EPSILON και τον αρχιτέκτονα κο Κιτριανιάρη Α. Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία του νησιού και τη χρήση των κτιρίων από την ιταλική εποχή μέχρι σήμερα, μέσα από εικόνες έγινε η προβολή του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου για το πως θα αναπτυχθούν οι χώροι του μουσείου σε 5 επίπεδα:

-Στον ισόγειο χώρο, θα λειτουργεί η υποδοχή, η Ακαδημία, που θα φιλοξενεί εργαστήρια για την εκπαίδευση των επισκεπτών σε θέματα διατροφής, ένας ειδικός χώρος παιχνιδιού για τα σχολεία που θα επισκέπτονται το Μουσείο καθώς και κυλικείο με τοπικά προϊόντα και πωλητήριο εκθεμάτων.

-Στον Α’ Όροφο θα αναπτύσσεται ο κύριος χώρος της έκθεσης που θα επεκτείνεται και στο δώμα της λότζιας καθώς και στο δώμα του Β΄ ορόφου.

-Στον Β΄ όροφο θα φιλοξενείται ο κήπος του Μουσείου (200 τ.μ.) με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

-Στον Γ’ όροφο του Πύργου θα διαμορφωθεί ο χώρος της βιβλιοθήκης και του αρχείου για την ιστορία της Λέρου ενώ στον Δ’ όροφο θα διαμορφωθεί αίθουσα συνεδριάσεων.

-Περιμετρικά της στοάς, στο ισόγειο του κτιρίου, θα υπάρχει χώρος έκθεσης και προβολής τοπικών προϊόντων. Στο χώρο αυτό πρόκειται να μισθωθούν πάγκοι σε τοπικές επιχειρήσεις για την προβολή, προώθηση αλλά και πώληση τοπικών προϊόντων. Οι πάγκοι αυτοί θα βρίσκονται ανάμεσα στα κατακόρυφα συστήματα έκθεσης της στοάς με σκοπό την ένταξη και ενσωμάτωση της ιστορίας, του πολιτισμού και της διατροφής σε ένα ενιαίο σύνολο.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων,  το κτίριο θα είναι πλήρως λειτουργικό ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας μια σημαντική ώθηση στην πολιτιστική ζωή του νησιού. 

Ο κος Κόλιας στην τοποθέτηση του έκανε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται ήδη μέσα στην αγορά δεν θα απομακρυνθούν σε καμία περίπτωση αντιθέτως θα επωφεληθούν γιατί πλέον η αγορά θα λειτουργεί σε πρότυπα που θα προσελκύει το ενδιαφέρον μονίμων κατοίκων και τουριστών.

Ευχαρίστησε τον κο Ιορδάνου Κ. και τον κο Κιτρινιάρη Α. για την πολύ ωραία παρουσίαση και την άψογη συνεργασία τους ευχόμενος μία νέα συνεργασία, καθώς και τους μηχανικούς και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ