back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Πρόγραμμα συμμετοχής του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» την περίοδο του Πάσχα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Πρόγραμμα συμμετοχής του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» την περίοδο του Πάσχα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» ΣΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Σε άκρως κατανυκτικό κλίμα, κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει την περίοδο του Πάσχα με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο. Το «Πάσχα το καινόν» ή η «πανήγυρις πανηγύρεων», όπως αναφέρεται στους πασχαλινούς ύμνους, αποτελεί για τον λαό μια ημέρα λαμπρή, μιας και η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της.

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος η «Παναγιά του Κάστρου» και φέτος θα συμμετάσχει στην αναβίωση των θρησκευτικών πασχαλινών εθίμων, που «κοσμούν» τις γιορτινές αυτές Άγιες μέρες στο νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα την Τέταρτη 29 Μαρτίου 2017, ημέρα του «Μεγάλου Κανόνος» για την Εκκλησία μας, θα λάβουμε μέρος στην αναβίωση του εθίμου των «κλιμάτων», συνδιοργανώνοντας με τον ιερέα και τους ενορίτες της Αγίας Ειρήνης Χρυσαβαλάντου τα πατροπαράδοτα «κλίματα», συνεργαζόμενοι για πρώτη φορά μαζί τους, μετά την επιτυχή αναβίωση του εθίμου την προηγούμενη χρονιά με την Ενορία Μεταμόρφωσης Σωτήρος Χριστού. Θα αναχωρήσουμε από την ομώνυμη εκκλησία στις 3:00 το μεσημέρι με προορισμό την περιοχή Πλάκες και επιστροφή πάλι στην εκκλησία.

Το Σάββατο του Λαζάρου, 08 Απριλίου 2017 ,που είναι μια από τις σημαντικότερες ημέρες της ορθοδοξίας, ο Σύλλογος μας θα αναβιώσει για άλλη μια χρόνια το έθιμο του Λαζάρου με τα γνωστά «Λαζαράκια» και τα κάλαντα του Λαζάρου. Σημείο αφετηρίας θα αποτελέσει το κτήριο της πολιτιστικής στην Καμάρα, έξω από το οποίο θα συγκεντρωθούμε στις 9:00 το πρωί.

Την Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, ο Σύλλογος μας θα επισκεφθεί το Ισιδώρειο Γηροκομείο Λέρου, στεκόμενος δίπλα στους γέροντες μας και προσφέροντας τους λίγη χαρά τις γιορτινές αυτές μέρες.

Την Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, θα είμαστε όλοι στις «Λαμπρές» συνεργαζόμενοι φέτος με τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον κκ Επίσκοπο Στρατονικείας και τους ενορίτες της Μητροπόλεως μας. Στις 3:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε από την ενορία και θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή Άλιντα- Δρυμώνας – Λακκί με κατάληξη το Μητροπολιτικό ναό.

Τέλος, Μεγάλη Πέμπτη ξημερώματα Μεγάλης Παρασκευής και ώρα 5:00 το πρωί, ως Σύλλογος θα λάβουμε μέρος στο στολισμό του Επιταφίου της Παναγίας του Κάστρου.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για το Σύλλογό μας.

Πληροφορίες: στο τηλέφωνο 6976704791 κα Φωτεινή Κοκκίνη.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ