back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Πρόσκληση στην εκδήλωση «Μνήμη Μικράς Ασίας» της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Πρόσκληση στην εκδήλωση «Μνήμη Μικράς Ασίας» της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου

ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 2019

Στις 14 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 97 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή (1922-2019).

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου «Η καθ’ ημάς Ανατολή», επ’ ευκαιρία της 97ης επετείου από την Μικρασιατική Καταστροφή, Σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Μνήμη Μικράς Ασίας», το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30΄, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Σχολή Σοφίας» («Πατριαρχείο»-Άλιντα).

Ελάτε να θυμηθούμε τις αλησμόνητες πατρίδες, τον μοναδικό μικρασιατικό πολιτισμό, που ξεκίνησε από τα βάθη των αιώνων, 3.000 χρόνια πριν, την ζωή πριν την καταστροφή, τον μεγάλο ξεριζωμό, τους πρόσφυγες στην Ελλάδα…. μέσα από σπάνιες φωτογραφίες, βίντεο-ντοκουμέντα, ιστορικές αναδρομές, προβολές, κ.α.

Να μην λείψει κανείς.

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού, θα λάβη χώρα η καθιερωμένη «ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ», επί τη συμπληρώσει 97 ετών από της Μικρασιατικής Καταστροφής, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Εθνικό Μνημόσυνο.

Καθήκον και ιερή υποχρέωση όλων μας, είναι να τιμήσουμε τις εκδηλώσεις με την παρουσία μας και με κατάνυξη και συγκίνηση να προσευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως των ενδόξων Μαρτύρων και Νεομαρτύρων της Μικρασιατικής Σφαγής και λεηλασίας, κατά τον Μικρασιατικό ξεριζωμό, και να δεηθώμεν υπέρ υγείας και προκοπής των απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων της νήσου μας και των απανταχού της γης.

Εκ του Εκκλ. Συμβουλίου του Ιερού Ναού

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ