back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Πρόταση Δημάρχου Λέρου προς την ΠΕΔ για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το νέο Περιβαλλοντικό Νόμο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Πρόταση Δημάρχου Λέρου προς την ΠΕΔ για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το νέο Περιβαλλοντικό Νόμο

Επιστολή στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνη Καμπουράκη απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ζητώντας συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ, σχετικά με την ψήφιση από το κοινοβούλιο του νέου Περιβαλλοντικού Νόμου 4625/2020 (ΦΕΚ 92 Α΄).

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ:


ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου

Αντώνη Καμπουράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) Μέλη Δ.Σ. Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου

2) Δημάρχους Νοτίου Αιγαίου 

Θέμα: «Προσφυγή στο ΣτΕ»

Κύριε Πρόεδρε,

Επανέρχομαι στο θέμα του πρόσφατου Νόμου που ψηφίστηκε την 5 Μαΐου 2020 από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».

Όπως ίσως ενθυμείστε, προ της ψήφισης του εν λόγω Νόμου, σας είχα αποστείλει επιστολή (Δήμος Λέρου αρ.πρωτ.2395//30-4-2020) με την οποία σας ενημέρωσα για τη διαφωνία μου σχετικά με το περιεχόμενο εγγράφου σας με αρ.πρωτ.291/2020//30-4-2020 που απευθυνόταν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στον Υπουργό Εσωτερικών.

Επίσης σας είχα καλέσει (τόσο εγώ όσο και άλλοι δήμαρχοι που υπέγραψαν σχετικό αίτημα) για έκτακτη σύγκλυση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ, προ ψήφισης του εν λόγω Νόμου.

Ίσως, λόγω φόρτου εργασίας, δεν θέσατε το μείζον αυτό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που συγκαλείτε την Παρασκευή 22-5-2020.

Για τον λόγο αυτό, σας καλώ να θέσετε το θέμα σε συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως, προκειμένου το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ να λάβει απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ, σχετικά με την ψήφιση από το κοινοβούλιο του Νόμου του εν λόγω θέματος. 

Αναμένουμε από εσάς την στήριξη της πρότασης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ