back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Προβολή τεσσάρων ταινιών στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Προβολή τεσσάρων ταινιών στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το φετινό 9° φεστιβάλ “Ένας μήνας με τον ιταλικό κινηματογράφο” παρουσιάζει στην Λέρο τέσσερις ταινίες που ανήκουν στο 5° περιοδεύον αφιέρωμα Άρωμα Ιταλίας, που ταξιδεύει στην Ελλάδα μέσω του Δικτύου ελληνο-ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας.

Το αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά σε εθνικό επίπεδο είναι διοργανωμένο από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τον ΑΙΑΛ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte Italia_Ελλάδα 2019.

Οι επιλεγμένες ταινίες, διανομέας στην Ελλάδα η εταιρία Odeon, εκπροσωπεύουν φέτος μια επιλογή του ιταλικού κινηματογράφου της τελευταίας δεκαετίας, στην οποία εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ονόματα των σύγχρονων σκηνοθετών της Ιταλίας.

Τα θέματα των έργων αντιμετωπίζουν υπαρξιακά καθώς και κοινωνικά προβλήματα, ευρέως διαδεδομένα στην σύγχρονη κοινωνία όχι μόνο στους ενήλικους αλλά και στους νεαρούς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο ταινίες ο πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος…

Με την υποστήριξη του Δήμου Λέρου, το 9° Φεστιβάλ Ένας μήνας με τον ιταλικό κινηματογράφο επιστρέφει φέτος το Μάρτιο στο κινηματοθέατρο Λακκιού κάθε τετάρτη στις 9 μμ με εβδομαδιαίο ραντεβού από τις 6 ως τις 27 Μαρτίου 2019 με είσοδο ελεύθερη και ταινίες σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. Το συνηθισμένο φυλλάδιο με πλοκή και κριτική για κάθε ταινία θα μοιραστεί στους θεατές.

{loadmoduleid 270}

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ