back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Αυγούστου 2019 η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Λέρου στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό κινηματοθέατρο Λακκίου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιου και του ιερού κλήρου του νησιού. 

Το «παρών» έδωσαν, ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Γαμπιεράκη, ο κ. Φρούραρχος (διοικητής της ΥΝΤΕΛ), ο διοικητής και ο υποδιοικητής του 588 ΤΕ, ο κ. Λιμενάρχης, η διοικήτρια του ΑΤ Λέρου, ο Αντιπρόεδρος του Strasbourg Club  δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων κ. Κατσιάνης, ο πρώην δήμαρχος κ. Αντιάρτης, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων καθώς και πλήθος κόσμου. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να προσέλθουν σύμφωνα με την εγγραφή τους στο Πρωτοδικείο Κω προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας, ως εξής: 

  1. ΜΕΡΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  2. ΜΠΙΛΛΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
  3. ΚΑΝΑΡΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ
  4. ΚΑΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  5. ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  6. ΠΑΠΑΦΩΤΗ – ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
  7. ΤΣΑΚΥΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  8. ΓΡΕΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΑΚΗΣ)
  9. ΠΑΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  10. ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  11. ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  12. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ
  13. ΚΛΗΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  14. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  15. ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  16. ΠΑΛΑΠΟΥΓΙΟΥΚ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  17. ΚΑΡΑΜΠΑΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
  18. ΤΡΑΜΠΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  19. ΣΟΡΟΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  20. ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  21. ΚΟΝΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Σημειώνεται ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μουντάκης Δημήτριος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. 

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας συνεχάρη δια χειραψίας όλους τους δημοτικούς συμβούλους και κατόπιν ανέβηκε στο βήμα απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόλιας έκανε μια αναδρομή των δημοτικών πεπραγμένων αναφερόμενος κυρίως στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης που έπληξε και τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα εννιά χρόνια που διοίκησε τον Δήμο.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής θα τηρηθούν στο ακέραιο, ευχαριστώντας όλα τα μέλη της παράταξης «Λέρος με όραμα και σχέδιο για όλους» καθώς και τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες του.

Παράλληλα έκανε έναν απολογισμό των σημαντικότερων έργων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο νησί, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2019-2023.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ακολούθησε δεξίωση ενώ άπαντες οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στη νέα δημοτική Αρχή μια δημιουργική και γόνιμη θητεία στα έδρανα του ναού της δημοκρατίας.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ