back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Σημαντικές επαφές Δημάρχου στην Αθήνα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Σημαντικές επαφές Δημάρχου στην Αθήνα

Πλήθος επαφών πραγματοποίησαν στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κ. Μεραμπελιώτης, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το νησί μας.

Αρχικά επισκέφτηκαν το διευθυντή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γκουγκουλή, με σκοπό την άμεση αποζημίωση όσων επλήγησαν από την περυσινή θεομηνία, αποσπώντας τη δέσμευση ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα.

Επίσης, ενημερώθηκαν για την πορεία ίδρυσης του Λιμενικού Ταμείου στη Λέρο, όπου και πληροφορήθηκαν πως ήδη έχει εγκριθεί η ίδρυση του από το ΥΠ. ΕΣ. και αναμένεται η αντίστοιχη απόφαση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε με Προεδρικό Διάταγμα να επετεύχθη κι αυτός ο στόχος.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας, κα Χαλικιά, για να συζητήσουν για τις πολυπόθητες πεντάμηνες θέσεις της κοινωφελούς εργασίας. Η ενημέρωση που είχαν είναι πως εντός του πρώτου δεκαημέρου του ερχόμενου μήνα, θα προκηρυχτούν οι περίπου 130 θέσεις εργασίας που αφορούν το νησί μας και οι ωφελούμενοι θα ξεκινήσουν την εργασία τους το αργότερο έως το τέλος Μαΐου. Το ενθαρρυντικό για το δήμο μας είναι πως θα μοριοδοτείται επιπλέον η εντοπιότητα, ενώ μετά από απαίτηση του Δημάρχου, τα 95 άτομα που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, θα μπορούν να αξιοποιούνται από το δήμο μας όταν δεν υπάρχουν πρόσφυγες στο ΚΕΠΥ.

Οι συναντήσεις του δημάρχου και του προέδρου του ΔΟΠΑΙΣΑΠ θα συνεχιστούν, με την ελπίδα πως θα μας προσφέρουν εξίσου ευχάριστες ειδήσεις.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ