back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Λέρου για την επιβολή φόρου στα σκάφη αναψυχής

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Λέρου για την επιβολή φόρου στα σκάφη αναψυχής

Επέστρεψε από την Αθήνα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ολοκληρώνοντας την συνάντηση που είχε προγραμματιστεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Σαντορινιό Νεκτάριο, σχετικά με την επιβολή φόρου στα σκάφη αναψυχής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μαζί με τον κο Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος κος Ζουμπούλης Γεώργιος, ο κος Καστής Δημήτριος ως τουριστικός πράκτορας, και εκπρόσωποι από τις Μαρίνες Moor & Dock Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, LEROS MARINE EVROS S.A και ARTEMIS LEROS BOATYARD LTd.

Επίσης στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδ/σου κ. Ηλίας Καματερός, ο Δήμαρχος Σάμου κος Αγγελόπουλος Μιχάλης, εκπρόσωποι από τους Δήμους Σάμου, Καλύμνου, Κω και Ρόδου καθώς και Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος Λέρου αφού ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου, τόνισε την επιβεβλημένη ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου, προτείνοντας την μειωμένη επιβολή τελών ανά ημέρα και όχι ανά μήνα.

Από την πλευρά του ο κος Υπουργός, αφού άκουσε τις προτάσεις και απόψεις των παρευρισκομένων, δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει με υπηρεσιακούς παράγοντες το θέμα, ώστε να δοθεί λύση και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο θαλάσσιο τουρισμό, εν όψει της νέας Τουριστικής σεζόν.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ