back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Συνάντηση εργασίας Δημάρχου – Περιφερειάρχη για τα υπό εξέλιξη έργα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Συνάντηση εργασίας Δημάρχου - Περιφερειάρχη για τα υπό εξέλιξη έργα

Συνάντηση εργασίας στον Δήμο Λέρου, είχε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Επαρχος Καλύμνου Γιάννης Θεμέλαρος με τον Δήμαρχο Λέρου, Μιχάλη Κόλλια και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λέρου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκε η πορεία του έργου του Νηπιαγωγείου στο Λακκί Λέρου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 663.000 ευρώ. Για το έργο αυτό αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η δημοπράτηση του. Το νηπιαγωγείο θα φιλοξενεί 25 νήπια.

Παράλληλα, υποβλήθηκε αίτημα στον Περιφερειάρχη ώστε να κατασκευαστεί νέο Νηπιαγωγείο στα Άλιντα της Λέρου, με πρόβλεψη να φιλοξενεί όχι μόνον νήπια και προνήπια, αλλά και βρεφονηπιακό σταθμό. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου από πόρους της ΠΝΑΙ.

Επιπλέον, συζητήθηκε το έργο Καταφύγιο Σκαφών στην περιοχή Άλιντα της Λέρου, προϋπολογισμού 1,5εκ. ευρώ το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οδεύει προς δημοπράτηση.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε μέσω του ΕΣΠΑ η διαδικασία που αφορά την βελτίωση ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως το Λακκί, η Άγκυρα, τα Άλιντα και το Παρθένι.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης σε σχολικά κτήρια, προϋπολογισμού 78.000 ευρώ ο Περιφερειάρχης γνώρισε στον Δήμαρχο Λέρου την εκ νέου χρηματοδότηση του Δήμου Λέρου ύψους 150.000,00 ευρώ (75.000 ευρώ για την Πρωτοβάθμια και 75.000 ευρώ για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), με στόχο την πλήρη συντήρηση των σχολικών μονάδων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στον Δήμο Λέρου, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Καμάρας Λέρου με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα του σχολείου που θα αντιμετωπιστούν οριστικά με την κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου στην περιοχή Άλιντα.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ