back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σαρρή Νικόλαο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σαρρή Νικόλαο

“Λόγω των σπουδών μου, έχω θέσει ως στόχο τη δημιουργία Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέρου στα πρότυπα της ΑΝΕΚ”


Στα πλαίσια της εξασφάλισης ισότιμης και ισοδίκαιης προβολής των θέσεων και απόψεων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Λέρου οι οποίοι πρόκειται να πολιτευτούν στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, η εφημερίδα «LEROS NEWS» άνοιξε έναν κύκλο συνεντεύξεων, όπου οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων θα μπορούν να προβάλλουν τις θέσεις τους στον Λεριακό Λαό.

Η συνέντευξη που ακολουθεί, ανήκει στον κ. Νίκο Σαρρή, έναν νέο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” του Μιχάλη Κόλια, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Να σημειωθεί ότι για την προστασία των υποψηφίων από κακόβουλη κριτική, δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Νίκος Σαρρής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1979. Μεγάλωσε στην Τρίπολη Αρκαδίας, αλλά λόγω μετάθεσης του πατέρα του, αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου BA Transport & Shipping, από το London Guildhall University και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Shipping Business, από το London Metropolitan University. Ζει και εργάζεται μόνιμα στη Λέρο από τον Ιούνιο του 2008.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά της Λέρου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Η ενασχόληση με τα κοινά ήταν πάντα ένας τομέας που ήθελα να συμμετέχω και να προσφέρω. Θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη του κράτους αλλά ιδιαίτερα του Δήμου, μιας και ο Δήμος είναι ο σημαντικότερος πυρήνας διοίκησης του κράτους. Επίσης, ένας πολύ σοβαρός λόγος που έθεσα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στη Λέρο, είναι και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας, ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι απόλυτα και που έχει αποδείξει με πράξεις και έργα ότι αγαπάει τη Λέρο, έκανε σωστή οικονομική διαχείριση του Δήμου παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα και την κρίση, αλλά πρωτίστως  δίνει μεγάλη έμφαση στον ΑΝΘΡΩΠΟ και σέβεται τις ανάγκες του κάθε πολίτη ξεχωριστά».


ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε περίπτωση εκλογής σας ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας για τη Λέρο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της χώρας μας είναι ο ήλιος και η θάλασσα. Το Νησί μας είναι προικισμένο με πάρα πολλούς γραφικούς κόλπους και φυσικά λιμάνια τα οποία μπορούν να γίνουν κέντρα θαλάσσιου τουρισμού. Ο φυσικός λιμένας του Λακκιού έχει την δυνατότητα να γίνει σημείο αναφοράς στο χάρτη της κρουαζιέρας της χώρας μας. Η δημιουργία της Πύλης Εισόδου – Εξόδου στην Αγία Μαρίνα και αντίστοιχα στο Λακκί θα δώσουν πνοή ανάπτυξης στον τόπο μας και θα προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας. Λόγω των σπουδών μου, έχω θέσει ως στόχο τη δημιουργία Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέρου στα πρότυπα της ΑΝΕΚ,ΝΕΛ που θα αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες μας και θα προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στον επισκέπτη αλλά και στον Λεριακό λαό. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό και απορώ τόσα χρόνια γιατί δεν είχε γίνει καμία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορεί να έχει η Πάτμος και η Κάλυμνος δική της συγκοινωνία με τοπικές εταιρείες και όχι η Λέρος! Κατά την προσωπική μου άποψη, έπρεπε την προηγούμενη δεκαετία, πριν την κρίση, οι παράγοντες του Δήμου μας να έρθουν σε επαφή με τον κ. Σπανό, που είναι ο ιδιοκτήτης της DODECANISOS SEAWAYS, ούτως ώστε να συζητούσαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η διακίνηση επιβατών αλλά και εμπορευμάτων πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα και αυτό διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».


ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί να επιλέξει κάποιος να ψηφίσει τον συνδυασμό του Μιχάλη Κόλια και όχι έναν άλλο συνδυασμό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Τα 3,5 χρόνια που είναι στο τιμόνι του Δήμου ο Μιχάλης Κόλιας, ήταν ίσως τα πιο δύσκολα που έχει  αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δημοτική αρχή. Με μειωμένες τις κρατικές επιχορηγήσεις, κατάφερε να περιμείνει διπλά ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ και να επιτύχει πολλά. Ο Δήμος ήταν πάντα διπλά στον Λεριακό λαό, αρωγός και βοηθός σε οποιοδήποτε πρόβλημα αυτός αντιμετώπιζε. Κύριο μέλημα μας ήταν είναι και θα είναι Ο ΠΟΛΙΤΗΣ και η ανάπτυξη του ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ , χωρίς να εξυπηρετούμε προσωπικά συμφέροντα και προσωπικά οφέλη. Ο συνδυασμός του Μιχάλη Κόλια και η αναπτυξιακή πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα, είναι μια πολιτική με έμφαση στις υποδομές και στην Τουριστική Ανάπτυξη, ώστε να γίνει επιτέλους η ΛΕΡΟΣ για ΌΛΟΥΣ. Όταν θες να αποκτήσεις Τουρισμό το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να διασφαλίσεις την Ύδρευση και την Αποχέτευση. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν αύριο όλα τα ξενοδοχεία του νησιού μας ήταν γεμάτα με τουρίστες. Από πού θα έπιναν νερό; Θα ήμασταν «πνιγμένοι» στα βοθρολύματα που αναβλύζουν από τις αποχετεύσεις αλλά και τις παράνομες συνδέσεις στον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού… Ο Μιχάλης Κόλιας και η δημοτική Αρχή, μερίμνησαν ώστε να έχουμε πόσιμο νερό με τις μικρές αφαλατώσεις και την μεγάλη μονάδα αφαλάτωσης αξίας 2.000.000 ευρώ, που προκηρύχθηκε πριν λίγες ημέρες. Επίσης για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, το φράγμα της Λέρου θα αποκατασταθεί. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο 2014. Τέλος η Πύλη Εισόδου, θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, αφού πήραμε πλέον όλες τις αδειοδοτήσεις για το λιμάνι της Αγ. Μαρίνας και έτσι εντός της φετινής σεζόν θα έχουμε τουρισμό που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε!»


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες της εφημερίδας μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ζητούμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη σας για να συνεχίσουμε αναπόσπαστα το έργο το όποιο αρχίσαμε. Δεν είμαστε παντογνώστες, ούτε διεκδικούμε δάφνες δόξας, αλλά έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να δίνουμε λύσεις σεβόμενοι την αξιοπρέπεια του συμπολίτη μας αλλά και την μοναδικότητα του νησιού μας, βάζοντας τον ΠΟΛΙΤΗ πάνω απ΄όλα! Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε διπλά μας. Γιατί για εμάς δεν περισσεύει κανείς!!!»


ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

«ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Σαρρής Νικόλαος Λερος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ