back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λέρος: Σύσκεψη Δημάρχου με τον νέο Έπαρχο Π.Ε Καλύμνου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Σύσκεψη Δημάρχου με τον νέο Έπαρχο Π.Ε Καλύμνου

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας υποδέχτηκε στο γραφείο του, στο πλαίσιο προγραμματισμένης σύσκεψης, τον Έπαρχο Π.Ε. Καλύμνου κ. Μουσελλή Μανώλη.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεμέλαρος Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού και Οικονομικών κ. Γρεκός Κυριάκος και κ. Καστής Δημήτριος, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου κ. Έλληνας Χριστόδουλος, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Επαρχείου κ. Κουλλιάς Σπυρίδων, καθώς και η μηχανικός του Δήμου μας κα Παντερμαράκη Μαρία.

Ο Δήμαρχος Λέρου, αφού καλωσόρισε τον κ. Έπαρχο, παρουσίασε αναλυτικά τα υπό εξέλιξη έργα, για τα οποία έχουν κατατεθεί σχετικές μελέτες από τις υπηρεσίες του Δήμου στην Περιφέρεια, καθώς και τις εκκρεμότητες του Δήμου (με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου), τονίζοντας ότι για το τρέχον έτος προέχει η δημοπράτηση του Αγκυροβολίου Τουριστικών Σκαφών στα Άλιντα, η κατασκευή αιθουσών στο Μπελλένειο Γυμνάσιο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Γούρνα, η επέκταση γραμμής βοοειδών (σφαγεία), όπως και η ασφαλτόστρωση των περιφερειακών οδών (αρμοδιότητα Περιφέρειας).

Επίσης, ο κ. Κόλιας έκανε εκτενή αναφορά στον ταμιευτήρα Παρθενίου (φράγμα), ένα έργο που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 2.500.000 ευρώ και λόγω κατασκευαστικών λαθών δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, αναφέροντας ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει στείλει στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τη μελέτη αποκατάστασης με εγκεκριμένο κονδύλι της τάξης του 1.500.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Δήμαρχος Λέρου έθεσε το θέμα καθαρισμού ρεμάτων – ποταμών από την Περιφέρεια, τονίζοντας την αναγκαιότητα του έργου ώστε να θωρακιστεί το νησί και οι κάτοικοι από τις βροχοπτώσεις/θεομηνίες, καθώς και το θέμα της καταπολέμησης/απεντόμωσης κουνουπιών στη Λέρο.

Ο κ. Έπαρχος, αφού άκουσε με προσοχή τον κ. Κόλια, υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και οι υπηρεσίες του Επαρχείου θα αναλύσουν όλα τα επί μέρους ζητήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη, μεριμνώντας για την επίλυσή τους, με τη συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεμέλαρου.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ