back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Τέλος στις φήμες για τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών από τον Ν. Σαντορινιό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Τέλος στις φήμες για τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών από τον Ν. Σαντορινιό

Το νησί μας επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κος Ν. Σαντορινιός καθώς και οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Δ. Γάκης, Η. Καματερός.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τού Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία τού Δημάρχου Λέρου, των Δημοτικών Συμβούλων, της Διοικήτριας τού ΑΤ Λέρου κας Α. Κουτσοδόντη, του Λιμενάρχη Λέρου κου Γ. Ρίγγα, της Διοικήτριας τού νοσοκομείου Λέρου κας Λ. Σαρίκα και του Επάρχου κου Ι.Θεμέλαρου, έγινε κατά σειρά ενημέρωση στους πρατηριούχους – βενζινοπώλες για τα οφέλη από την εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα. Στη συνέχεια συνομίλησε με τούς επαγγελματίες – καφεζυθεστιατόρων για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την κτηματική υπηρεσία. 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας αφού καλωσόρισε τον Υπουργό και τους Βουλευτές, τους ευχαρίστησε για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία, την επίλυση προβλημάτων όποτε τους έχει ζητηθεί  καθώς και για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων, όπως της κατασκευής νέου αεροδρομίου, του αξονικού τομογράφου που θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο μας,  την ίδρυση και λειτουργία  του Λιμενικού Ταμείου Λέρου, τον ελλιμενισμό στο νησί μας  πλωτού ασθενοφόρου, την χρηματοδότηση μέσω αναπτυξιακού νόμου ασφαλτοστρώσεων και τη χρηματοδότηση σύνδεσης με το βιολογικό καθαρισμό των περιοχών Ξηροκάμπου, Λεπίδων  και Τεμενίων. 

Στην εισήγησή του ο κ. Κόλιας έθεσε το θέμα της 12μηνης λειτουργίας τού διαβατηριακού ελέγχου, τη χάραξη αιγιαλού στο Λακκί, την επαναλειτουργία της ΔΟΥ Λέρου, τη παραχώρηση ακινήτων από την ΕΤΑΔ και τέλος όσον αφορά το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το προσφυγικό, ο Δήμαρχος ζήτησε την εφαρμογή ωραρίου και την άμεση αποσυμφόρηση του κέντρου προσφύγων μεταναστών αλλά και την διαβεβαίωση από τον Υπουργό και τους Βουλευτές ότι είναι ψευδής οι φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα λόγω προεκλογικής περιόδου, για τη μεταφορά προσφύγων μεταναστών από άλλα νησιά και τη δημιουργία νέου κέντρου μεταναστών. 

Στην τοποθέτηση του ο κος Υπουργός, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση δημιουργίας νέου κέντρου μεταναστών – προσφύγων, δίνοντας τέλος στις φήμες πού διαδίδονται εσκεμμένα από συγκεκριμένους κύκλους. 

Επίσης, ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε  τη παραμονή τού ΦΠΑ στο 17%, χωρίς συσχέτιση με το προσφυγικό πρόβλημα και την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στα καύσιμα όπως ισχύει μέχρι σήμερα σε εισιτήρια και εμπορεύματα. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου, με την ευκαιρία της Κοπής της Πίτας του Συλλόγου, όπου ο κ. Υπουργός έκανε εκτενή ενημέρωση για τη χρήση τού Μεταφορικού Ισοδύναμου και στη συμβολή τού μέτρου στην βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών και στην ανάπτυξη των νησιωτικών επιχειρήσεων μετά από την εφαρμογή του σε όλη τη Νησιωτική Ελλάδα.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ