back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Λέρος σε τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ Λέρος σε τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη

Στην έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ που έγινε στην Κωνσταντινούπολη από 10-13 Φεβρουαρίου συμμετείχε η Λέρος φιλοξενoύμενη στο περίπτερο του Επιμελητηρίου του BODRUM. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό νησί συμμετέχει σε τουριστική έκθεση φιλοξενούμενο από περίπτερο γείτονος χώρας.

Να σημειωθεί ότι η Λέρος ήταν το μόνο νησί από τα Δωδεκάνησα που συμμετείχε στην έκθεση, ύστερα από την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να μην συμμετάσχει στη φετινή έκθεση για οικονομικούς λόγους.

Το περίπτερο του BODRUM ήταν από τα μεγαλύτερα στην έκθεση αφού πρόκειται για έναν από τους τρεις πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία.

Έτσι λοιπόν, και με δεδομένη την καθοριστική σημασία του τουρισμού στην οικονομία του νησιού, η παρουσία της Λέρου στον ίδιο χώρο με το BODRUM αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού χιλιάδες κόσμου είχε την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις ομορφιές του νησιού. 

Στο περίπτερο της Λέρου διατίθετο έντυπο ενημερωτικό υλικό στα αγγλικά, δίνοντας τουριστικές πληροφορίες για τη Λέρο από τους συμμετέχοντες στην έκθεση Χριστόδουλο Κοκκώνη Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Εναλλακτικού Τουρισμού που είχε την ευθύνη του περιπτέρου και τον Δημήτρη & Νίκο Καστή Τουριστικούς Πράκτορες του νησιού και την κα. Καταρίνα Reber. Εκείνο που απομένει είναι οι τοπικοί φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την δημιουργία πύλης εισόδου. Σημειωτέον ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ