back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαζικά εξώδικα στέλνουν οι μέτοχοι της Τράπεζας Δωδεκανήσου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜαζικά εξώδικα στέλνουν οι μέτοχοι της Τράπεζας Δωδεκανήσου

Την αναγκαιότητα να δοθεί χρονική παράταση έτσι ώστε να προλάβουν όλοι οι μέτοχοι της τράπεζας Δωδεκανήσου να ολοκληρώσουν τη νομική διαδικασία που απαιτείται για να καταταχθούν ως πιστωτές και να μπορέσουν έτσι να διεκδικήσουν τα χρήματα που έχασαν από τις μερίδες τους, επισημαίνουν ολοένα και περισσότεροι νομικοί.

Όπως δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δικηγόρος κ. Γιάννης Μαρίνος η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη να γίνεται για όλους τους μετόχους, έτσι ώστε να υπάρχει η αξίωση να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. 

Για να υποβληθεί η συγκεκριμένη αναγγελία στον εκκαθαριστή, (μέσω του δικηγόρου) θα πρέπει ο μέτοχος να λάβει από την τράπεζα την προαπαιτούμενη βεβαίωση για το πόσες μερίδες έχει και στη συνέχεια να υποβάλλει την αναγγελία στον εκκαθαριστή. 

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, όπως είναι γνωστό, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, με την με αριθμό 97/08/12/2013 απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., τελεί σήμερα υπό εκκαθάριση, που διενεργεί ως εκκαθαρίστρια, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε.» 

Οι μέτοχοι της Τράπεζας έχουν έννομο συμφέρον να αναγγελθούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης, ώστε να καταταχθούν ως πιστωτές της υπό εκκαθάριση Τράπεζας και να λάβουν το αντίστοιχο ποσό που τους αναλογεί, ανάλογα με τις μερίδες που έχουν. Η αξία της κάθε μετοχής, σήμερα, ανέρχεται στο ποσό των 27,50 ευρώ/μετοχή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να είναι διασφαλισμένος και νομικά κάποιος, όπως σημείωσε ο δικηγόρος κ. Γιάννης Μαρίνος, το κείμενο της αναγγελίας, που πρέπει να στείλει κάθε μέτοχος πρέπει να γίνει με δικαστικό επιμελητή. 

Σε αυτήν πρέπει να επισυνάψει και σχετική βεβαίωση που χορηγεί η Τράπεζα από το κεντρικό της κατάστημα στην Εθνικής Αντιστάσεως 51. 

Γεννάται βέβαια θέμα, πως θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου που τυγχάνουν μέτοχοι, αφού δεν υπάρχει ανοιχτό κατάστημα στα μέρη τους. 

Επομένως το ζητούμενο είναι, να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της αναγγελίας (31 Ιανουαρίου) και δημοσιότητα, ώστε να γίνει τούτο γνωστό, σε όλους τους μετόχους της Τράπεζας. 

Βέβαια το αν τελικά θα λάβουν την αξία των μετοχών που κατέχουν, δεν είναι βέβαιο, αφού όπως έγινε γνωστό, τηρείται σειρά προτεραιότητας, δηλαδή πότε θα κοινοποιήσει ο καθένας, το σχετικό έγγραφο της αναγγελίας του. Τουλάχιστον όμως, θα έχει κάποιες ελπίδες.

Εφημερίδα Ροδιακή

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ