back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Λέρο η έλευση του νέου έτους 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Λέρο η έλευση του νέου έτους 2013

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Λέρο η έλευση του νέου έτους 2013.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012, στις 4:30΄μ.μ. ετελέσθη ο Εσπερινός της εορτής του Μεγ.Βασιλείου στον Ι.Ναό του Αγίου Σωφρονίου στο «Πατριαρχείο», όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παϊσιος, παρουσία του Ι.Κλήρου, των Αρχών και πολλών πιστών καί φίλων της Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, όλοι οι παριστάμενοι μετέβησαν στην αίθουσα Συνεδρίων του Πατριαρχείου, όπου ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε με σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της Μητροπόλεως, ευχαρίστησε τους εφημερίους, οι οποίοι όπως είπε εργάσθηκαν πνευματικά, ευχαρίστησε επίσης τις αρχές του νησιού, πολιτικές και στρατιωτικές, με τις οποίες ετόνισε ότι υπήρξε μία άψογη συνεργασία, διότι το 2012 αποδείχθηκε μία πολύ δύσκολη χρονιά, που απαιτούσε συνεχή επαγρύπνηση, πρωτοβουλίες, συνεργασία και συγχρονισμό κινήσεων μεταξύ των Υπηρεσιών.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης έκοψε την βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθύνοντας τις καλύτερες ευχές για υγεία και πρόοδο προσωπική, οικογενειακή και πνευματική. Παράλληλα , τα παιδιά της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό την καθοδήγηση του πατρός Δαμασκηνού και του κ. Αν.Χατζηλάρη, έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα της πρωτοχρονιάς.

Τέλος, από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ.Γ.Χρυσούλη έγινε ημίωρη παρουσίαση, μέσω υπολογιστή, των κυριοτέρων δραστηριοτήτων της Ιεράς μας Μητροπόλεως του έτους 2012.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 1.1.2013

Την πρώτη του νέου έτους, Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2013, ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου», παρουσία ὅλου του Ιερού Κλήρου της νήσου, του Δημάρχου κ. Μιχ.Κόλλια, ολίγων δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, και πολλών πιστών.

Κατά την Θ.Λειτουργία ο Μητροπολίτης, εις ένδειξιν τιμής και ευχαριστίας, εβράβευσε με τον Σταυρό της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, τον κ. Διονύσιο Νικολάου, ο οποίος προσέφερε πολυετείς υπηρεσίες ως δεξιός ιεροψάλτης του Ι.Μητροπολιτικού Ναού “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Λέρου.

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας, ετελέσθη η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω νέω έτει, και ο Μητροπολίτης ευχήθηκε καταλλήλως, μοιράζοντας το ημερολόγιο της Ι.Μητροπόλεως του έτους 2013.

Κατόπιν, οι Αρχές μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου, υπό του μητροπολίτου. Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου για την άψογη συνεργασία, ενώ ο δήμαρχος με τη σειρά του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη για το πολυσήμαντο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως και την αγαστή συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου με την Μητρόπολή μας.

Μετά τό Δημαρχείο οι Αρχές μετέβησαν στο Ισιδώρειο Γηροκομείο μας, όπου παρουσία όλων των γερόντων και του υπαλληλικού προσωπικού, ο Μητροπολίτης έκοψε την βασιλόπιτα του Ιδρύματος.

Στο πάντοτε φιλόξενο περιβάλλον του Γηροκομείου μας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συνανθρώπους μας, αλλά και εκείνους τους παράγοντες και φορείς, ενορίες, σχολεία, προσκοπισμό, αλλά και όλους τους γνωστούς και άγνωστους, που βοηθούν και συνεισφέρουν καθημερινά και με κάθε τρόπο στην καλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τον Δήμο Λέρου, την «Εφορεία Σχολών Λέρου», το «Αγγέλειο» Ίδρυμα, τον Σύλλογο «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα», τους «Φίλους του Γηροκομείου», που κάθε χρόνο βοηθούν οικονομικά αυτό το φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Μητροπόλεώς μας, ενώ πολλές ευχαριστίες απηύθυνε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στον Διευθυντή αρχιμ.Στέφανο Κατέ, αλλά και στο προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, το οποίο εδώ και 52 χρόνια διακονεί τον άνθρωπο.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ