back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μετακινούν τον …Παιδίατρο προσωρινά στην Πάτμο, δημιουργώντας νέο πρόβλημα στη Λέρο – Έντονη αντίθεση και αποδοκιμασία του Δ.Σ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜετακινούν τον ...Παιδίατρο προσωρινά στην Πάτμο, δημιουργώντας νέο πρόβλημα στη Λέρο - Έντονη αντίθεση και αποδοκιμασία του Δ.Σ

Στη Λέρο σήμερα 19 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.00 π.μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος στον Πλάτανο,  για τη συζήτηση και λήψη απόφασης, στην εφαρμογή της με αρ. πρωτ. ΔΑΑΔ 1258/1018 απόφασης του Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου, που αφορά μετακίνηση του Δ/ντή της Παιδιατρικής του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο, ο οποίος εισηγήθηκε στο Σώμα το θέμα σχετικά με την επικείμενη μετακίνηση από 23-01-2012 έως 25-01-2012 του Δ/ντή της Παιδιατρικής του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου κ. Ταχλιαμπούρη Νικήτα, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, κατ’ εφαρμογή της με αρ. πρωτ. ΔΑΑΔ 1258/1018 απόφασης του Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος πρότεινε όπως ο Δήμος μας εκφράσει την αντίθεση και την έντονη αποδοκιμασία του για την παραπάνω απόφαση και πρότεινε την πραγματοποίηση δράσεων για τη μη υλοποίησή της. Τόνισε πως πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς το Υπουργείο Υγείας προκειμένου αυτό να αναζητήσει και να βρει μόνιμες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των κατοίκων τόσο της Λέρου όσο και της Πάτμου αλλά και των άλλων δομών υγείας της περιφέρειας μας.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται είναι πρωτόγνωρα όπως πρωτόγνωρη είναι και η ανικανότητα των υπευθύνων να δώσουν λύσεις. Η μετακίνηση του μοναδικού παιδιάτρου από το Νοσοκομείο μας αποτελεί μια από τις τελευταίες ενέργειες που αναδεικνύουν την προχειρότητα των κυβερνητικών επιλογών και μια τέτοια κίνηση δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε από το Σώμα να πάρει σχετική απόφαση.

Το Δ.Σ. Λέρου αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση, τη διαλογική συζήτηση, την με αριθμό 97/2008 απόφαση του Δ.Σ με θέμα «Έγκριση κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου» και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 σε συνδυασμό με τις όμοιες του Ν. 3852/2010,

Ομόφωνα Αποφασίζει :

1) Εκφράζει την έντονη αντίθεση και αποδοκιμασία του στην με αρ. πρωτ. ΔΑΑΔ 1258/1018 απόφαση του Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου κ. Πλάτση, για την μετακίνηση του Δ/ντή της Παιδιατρικής του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου κ. Ταχλιαμπούρη Νικήτα, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, καθώς με τα ημίμετρα αυτά, ούτε η Πάτμος λύνει το πρόβλημά της αλλά τίθεται και σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών της Λέρου, κατά τη διάρκεια απουσίας του παιδίατρου και επιπλέον δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας, στην μαιευτική μονάδα του νοσοκομείου μας.

2) Το Δημοτικό μας Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι δίκαια και αυτονόητα τα αιτήματα των κατοίκων της Πάτμου, συμπαραστέκεται σ’ αυτούς αλλά δεν μπορεί η διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου να προσπαθεί να λύνει προβλήματα δημιουργώντας άλλα. Ήδη τα δύο περιφερειακά ιατρεία του νησιού μας στις περιοχές Πλατάνου και Καμάρας δεν λειτουργούν αφού δεν υπάρχουν αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες της Πάτμου κι επίσης η μονάδα τεχνητού νεφρού του νησιού μας υπολειτουργεί.

3) Ομάδα Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων της Λέρου δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη μετακίνηση στην Πάτμο του παιδιάτρου κ. Ταχλιαμπούρη Νικήτα έστω και δια της βίας, αφού φαίνεται ότι η διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου μέσω της άσκησης «βίας» εκ μέρους των κατοίκων της Πάτμου, προέβη στη λήψη τέτοιων σπασμωδικών και πρόχειρων αποφάσεων.

4) Να αναζητήσει η διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου, με την ίδια ευκολία που εξέδωσε την με αρ. πρωτ. ΔΑΑΔ 1258/1018 απόφασή της, παιδίατρο από νοσοκομείο της περιφέρειάς της, όπου υπηρετούν δύο και πλέον παιδίατροι. Η απόφαση αυτή έλαβε α/α 2/2012.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ