back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜήνυμα Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα με διπλό συμβολισμό και σημασία για τον χριστιανικό ελληνισμό.

Τιμούμε ως χριστιανοί τη μέρα του ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα του ερχομού του Σωτήρος στη γη και ως Έλληνες την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας , του αγώνα των προγόνων μας για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την αναγέννηση του ελληνικού έθνους.

Το μήνυμα της ημέρας είναι και πάλι επίκαιρο. Μας καλεί να λειτουργήσουμε ως ελεύθεροι , πνευματικοί άνθρωποι. Να αποτινάξουμε από τη ζωή μας αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας οδηγούν στην ηθική κατάπτωση , την κοινωνική αδιαφορία και αναλγησία, τον πνευματικό ραγιαδισμό. Να επαναστατήσουμε απέναντι σε κάθε τι που προσπαθεί να κρατήσει δέσμια και φοβισμένη την ελεύθερη ελληνική ψυχή , που επισκιάζει τις αξίες και τα ιδανικά μας και παίρνοντας δύναμη από τις ρίζες μας να φωτίσουμε ξανά τη ζωή μας και τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας .

Ο λαός μας έχει το προνόμιο να μπορεί στα δύσκολα να αντλεί δύναμη και γνώση από την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του και γιαυτό πάντα ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες όσο μεγάλες και αν είναι αυτές .

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ