back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

– Μήνυμα του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Μήνυμα του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού
“Η 21η Μαιου εορτάζεται σαν παγκόσμια ημέρα πολιτισμού. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν θα ήθελα να επισημάνω την σημασία του πολιτισμού και του τουρισμού. Ο τουρισμός συνδέεται με τον πολιτισμό και την πολιτιστική παράδοση του τόπου υποδοχής των τουριστών.

Όσο μεγαλύτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον παρουσίαζε ένας τόπος, μια χώρα, μια περιοχή τόσο περισσότερο γινόταν πόλος έλξης επισκεπτών από άλλες χώρες και περιοχές. Η χώρα μας, η Ελλάδα, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα λόγω του τεράστιου πολιτιστικού πλούτου που διέθετε και διαθέτει αλλά και λόγω της διάδοσης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σ΄ολόκληρο τον κόσμο με την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό.

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός μπορούν επίσης να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό οφείλουν να συνειδητοποιήσουμε ότι η στρατηγική της ανάπτυξης και η ποιότητα αναβάθμιση του Ελληνικού τουρισμού συνδέονται με τα πολιτιστικά μας αγαθά. Οι ιδέες, τα οράματα και οι υψηλές έννοιες που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό, συνεχίζουν να δημιουργού παγκόσμιες αξίες. Ο σεβασμός, η ανάδειξη και η διάδοσή τους συμβάλλουν τα μέγιστα στην προβολή της χώρας μας, του τόπου μας”.

Ευχαριστώ
Χριστόδουλος Κοκκώνης
Πρόεδρος
Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ