back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

– Μητροπολίτης διορίστηκε ο πρώην Λέρου, Καλύμνου, Αστυπαλαίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Μητροπολίτης διορίστηκε ο πρώην Λέρου, Καλύμνου, Αστυπαλαίας
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου στην συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε από 27-29 Αυγούστου αποφάσισε την τοποθέτηση του πρώην Μητροπολίτου Καλύμνου κ.κ. Νεκταρίου στην Μητρόπολη Γάνου και Χώρας και την μετάθεση Αρχιγραμματείας του Πατριαρχείου έχει ως εξής:

Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α.Θ. Παναγιότητος, η Aγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας τη Δευτέρα 27η, Τρίτη 28η και Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007. Κατʼ αυτάς εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ ών και ελήφθησαν οι προσήκουσαι αποφάσεις.

Κατά την τελευταίαν συνεδρίαν, προτάσει της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικών Ναώ, ο μεν Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ-Κονγκ κ. Νικήτας μετετέθη εις την Ιεράν Μητρόπολιν Δαρδανελλίων, ο δε Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Νεκτάριος εξελέγη Μητροπολίτης της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Γάνου και Χώρας.

Εν τέλει δε αντηλλάγησαν μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κύριου Κυρίλλου, εκ των αποχωρούντων μελών της Αγίας Ιεράς Συνόδου, και της Α.Θ. Παναγιότητος προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, επί τη λήξει της παρούσης συνοδικής περιόδου.

 

Πηγή: Εφημερίδα “Ροδιακή”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ