back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μήνυμα Γιάννη Σοροκάκη για την 28η Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜήνυμα Γιάννη Σοροκάκη για την 28η Οκτωβρίου.

Μήνυμα Γιάννη Σοροκάκη για την 28η Οκτωβρίου.

Δελτίο Τύπου

28η Οκτωβρίου 1940.
Μια επέτειος, ένας θρύλος, ένα από τα πιο φωτεινά σύμβολα της πίστης των Ελλήνων στην ελευθερία και στην εθνική κυριαρχία. Έστω και σε ιδιαίτερες συνθήκες, αποδίδουμε την τιμή που οφείλουμε σε εκείνους που αγωνίστηκαν για να είναι η Ελλάδα και τα νησιά μας ελεύθερα.

Η πανδημία του COVID-19 μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις επίσημες εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε φέτος χωρίς μαθητικές παρελάσεις, όμως αυτό δεν μπορεί να περιορίσει, ούτε κατ’ ελάχιστο, το μήνυμα της Εθνικής Επετείου. Ένα μήνυμα διαποτισμένο από τις αξίες της ελευθερίας, της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας. Κρατώντας παρακαταθήκη τους αγώνες των ηρώων που δεν δίστασαν λεπτό να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα, χαλυβδώνουμε τη θέληση μας, έναντι των εξωτερικών απειλών που δεν καταλαγιάζουν και συνεχίζουμε τους αγώνες μη ξεχνώντας πως εμείς είμαστε τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Σήμερα, απαιτείται ένας άλλου είδους ηρωισμός, μια άλλης μορφής μάχη. Αυτή της υγειονομικής κρίσης ενάντια στην εξάπλωση του «αόρατου εχθρού» που πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία, με σθένος, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, ώστε να βγούμε νικητές μέσα από ένα διαφορετικό πόλεμο, χτίζοντας ένα αισιόδοξο και δημιουργικό μέλλον για εμάς και τις γενιές που ακολουθούν αύριο.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα που αγωνίζεται. Στην Ελλάδα που επιμένει.

Γιάννης Σοροκάκης,
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Λέρος-Το Μέλλον Σου Ανήκει”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ