back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΝέα έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για τον κορωνοϊό

Νέο πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας , δρομολογεί η κυβέρνηση.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση , Στέλιος Πέτσας , στην προ ημερών συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπου συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ήδη, πρόσθεσε, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου του και των Οικονομικών.

Ο κ. Πέτσας, παραδέχθηκε ότι αρκετοί δήμοι «έχουν υποστεί οικονομική καθίζηση» και γι αυτό το λόγο, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου , είπε , δρομολογεί έναν νέο κύκλο έκτακτης οικονομικής χρηματοδότησης. Υπενθυμίζοντας ότι το 2020 υπήρξαν « 3 φάσεις στήριξης».

Οι απαραίτητοι πόροι της νέας χρηματοδότησης για το 2021, ανάφερε, θα αναζητηθούν από το Αποθεματικό , του οποίου « θα κάνουμε χρήση», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τη σχετική κυβερνητική απόφαση για την «στήριξη όπως προσδοκώ» που είπε, « θα είμαι σε θέση, μέσα στο Φεβρουάριο να σας πω συγκεκριμένα», σημείωσε.

Τέλος , άφησε ανοικτό με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης , επισημαίνοντας τις « παραλλαγές» που επελέγησαν το 2020.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι επ΄ αυτού θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ , πριν καθορισθούν τα κριτήρια χρηματοδότησης για τους δήμους.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ