back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ: Πρωταθλητές στις καρδιές μας!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ: Πρωταθλητές στις καρδιές μας!

Οι έφηβοι του Πανιωνίου Λέρου κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Δωδεκανήσου – Πολυτιμότερος παίκτης του Πρωταθλήματος ο Στέλιος Γεωργίου!

Ο Πανιώνιος Λέρου έκανε για ακόμα μια φορά περήφανη όλη τη Λέρο. Το διήμερο 25-26 Μαρτίου το τμήμα εφήβων συμμετείχε στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Δωδεκανήσου που διεξήχθη στο Βενετόκλειο Ρόδου αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό την ομάδα του Διαγόρα Ρόδου οπού μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με μια «βόμβα» από τα 8 μέτρα του ΑΠΙΘΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΕΩΓΡΙΟΥ πήρε την νίκη-πρόκριση στο μεγάλο τελικό…. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι έφηβοι του Πανιωνίου Λέρου (αν και αουτσάιντερ αφού το ρόστερ αποτελείται από μικρότερους ηλικιακά παίκτες) κατάφεραν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να τερματίσουν στην πρώτη θέση του Βορείου συγκροτήματος αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ιπποκράτη Κώ. Από τον όμιλο Ρόδου την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κολοσσός και την δεύτερη ο Διαγόρας με τον οποίο αγωνίστηκε στο ημιτελικό η ομάδα του νησιού μας. Παρουσία 60 και πλέον φιλάθλων από την Λέρο που κυριολεκτικά κέρδισαν τις εντυπώσεις η ομάδα μας παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ έκανε το αδύνατο δυνατό. Η ομάδα μπάσκετ του νησιού μας υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μωραΐτη απέναντι σε μια ομάδα με μεγαλύτερα σε ηλικία και σωματοδομή παιδιά πέτυχαν ένα μικρό θαύμα.

Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 51-50

Το παιχνίδι ήταν εξ αρχής αμφίρροπο και ισορροπημένο με συνεχής εναλλαγές στο σκορ μέχρι κα την Τρίτη περίοδο. Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο 5 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού θα αποβληθεί με 5ο φάουλ ο Σ. Γιαλιζής και οι ψηλοί του Διαγόρα θα «κάνουν πάρτι» στη ρακέτα του Πανιωνίου και έτσι η διαφορά θα φτάσει σους 10 πόντους υπέρ του Διαγόρα! Όμως τα «μωρά» του Γ. Μωραΐτη δεν είπαν την τελευταία τους κουβέντα και με μαχητικότητα ροκάνισαν τη διαφορά ισοφαρίζοντας 48-48! Στα 6’’ πριν τη λήξη ο Διαγόρας θα προηγηθεί 48-50. Όμως ένα Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο τρίποντο από τα 8 μέτρα του Στέλιου Γεωργίου στο τελευταίο δευτερόλεπτο έγραψε το 51-50 δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα μας δικαιώνοντας τους δεκάδες γονείς και φίλους που ακολούθησαν στη Ρόδο την αποστολή του Πανιωνίου Λέρου οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση στον τελικό παρέα με τα ταλαντούχα παλικάρια του Γιάννη Μωραΐτη! Χωρίς να υστερήσει κανένα από τα παιδιά της ομάδας μας δικαίως ο Στέλιος Γεωργίου ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Ένας πραγματικός ηγέτης που στα δύσκολα κράτησε την ομάδα μέσα στο παιχνίδι και που έμελε να σφραγίσει αυτή τη μεγάλη νίκη με ένα απίστευτο καλάθι. Ο Στέλιος Γεωργίου πέτυχε 26 πόντους έχοντας 4 τρίποντα, πάσαρε, έπαιξε άμυνα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Όμως δεν θα μπορούσε να είναι μόνος του. Είχε μαζί του ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ όλα τα παιδιά της ομάδας που κατέθεσαν ψυχή παίζοντας εκπληκτικά και αποδεικνύοντας ότι είναι ΟΜΑΔΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Νίκος Χριστοδούλου 12(1), Στέλιος Γιαλιζής 7(1), Αντώνης Φλούρος 4, Μανόλης Μαχαίρας 2, Λευτέρης Κανάρης, Γιώργος Γεωργίου, Μελέτης Μαρούγκας, Νίκος Κουρεβέλης, Νίκος Καρπαθάκης, Παναγιώτης Γιαλιζής, Θανάσης Τσιάρας, Μάκης Μαντζαρτζής.

Αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας-μοντέλο, είναι ο Γιάννης Μωραΐτης με βοηθό τον Ισίδωρο Καρπαθάκη στους οποίους αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια.   

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ

Αντίπαλος στον μεγάλο τελικό της Κυριακής 26 Μαρτίου ήταν ο οικοδεσπότης Κολοσσός που στον ημιτελικό κέρδισε με ιδιαίτερη ευκολία τον Ιπποκράτη Κω. Το παιχνίδι είχε όλα εκείνα τα στοιχεία του ντέρμπι και ήταν μια πραγματική γιορτή για το μπάσκετ. Ο Κολοσσός ξέφευγε, ο Πανιώνιος Λέρου δεν τα παρατούσε μένοντας κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 17-16 υπέρ του Κολοσσού. Στην τρίτη περίοδο όπου έμελε να είναι καθοριστική, η ομάδα της Ρόδου ξέφυγε με +8 αφού προηγουμένως χρεωθήκαν με 4ο φάουλ οι Ν. Χριστοδούλου και Στ. Γιαλιζής, ενώ η κόπωση των παικτών του Πανιωνίου ήταν εμφανής. Το ματς τελικά ολοκληρώθηκε με νικητή τον Κολοσσό 67-54 που κατέκτησε το πρωτάθλημα εφήβων Δωδεκανήσου 2016-17. Τις εντυπώσεις όμως έκλεψαν και πάλι τα παιδιά του Πανιωνίου Λέρου που αγωνίστηκαν με πάθος και κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους. Χωρίς να υστερήσει κανείς και πάλι ο Στέλιος Γεωργίου ήταν απολαυστικός πετυχαίνοντας 19 πόντους. Ειδικότερα: Στέλιος Γεωργίου 19(2), Νίκος Χριστοδούλου 11, Στέλιος Γιαλιζής 8(1), Αντώνης Φλούρος 2, Μανόλης Μαχαίρας 5, Λευτέρης Κανάρης 8(1), Γιώργος Γεωργίου 2, Μελέτης Μαρούγκας, Νίκος Κουρεβέλης, Νίκος Καρπαθάκης, Παναγιώτης Γιαλιζής, Θανάσης Τσιάρας, Μάκης Μαντζαρτζής. 

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Ιδιαίτερη στιγμή για την ομάδα μας αποτελεί η βράβευση του Στέλιου Γεωργίου ως MVP του φάιναλ φορ, από τους προπονητές και τους εκπροσώπους του Τύπου, παρότι είθισται ο Πολυτιμότερος Παίκτης να αναδεικνύεται από την πλευρά των νικητών. Ο γεννηθείς το 2000, ηγέτης του Πανιωνίου Λέρου, Στέλιος Γεωργίου έκλεψε τις εντυπώσεις διαθέτοντας όλες τις αρετές ενός σύγχρονου «άσσου» και σηκώνοντας σχεδόν όλο το βάρος μίας ομάδας που κατέπληξε με το αποτέλεσμα της δουλειάς της όλη τη χρονιά υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μωραΐτη και των συνεργατών του. Εκτός από MVP, ήταν και ο πρώτος σκόρερ του φάιναλ φορ με 45 πόντους!

Στο πρόσωπου του Στέλιου Γεωργίου βραβεύτηκε ουσιαστικά όλη ομάδα του Πανιωνίου Λέρου και μάλιστα διαχρονικά. Γιατί ο Πανιώνιος Λέρου τα τελευταία 10χρόνια λειτουργεί υποδειγματικά, με ήθος και κυρίως με πρωταγωνιστές τα ΠΑΙΔΙΑ. 

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και αυτό το έδειξε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στη Ρόδο σε ένα διήμερο φανταστικό με έντονα συναισθήματα χαράς και περηφάνιας.  

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ στην ομάδα, στους αθλητές τους προπονητές, στη διοίκηση και στους φίλους του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΛΕΡΟΥ!

(ΦΩΤΟ: Εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ)

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ