back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θα παραιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για την άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού !

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΘα παραιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για την άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού !

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Λέρου με μοναδικό θέμα την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Λέρου. Αρνητικά σχολιάστηκε από τους παριστάμενους η απουσία της επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κας Σιφουνιού, η οποία λόγω της θέσης της (υποδιοικητής στο Νοσοκομείο της Καλύμνου), θα μπορούσε να συμβάλει εποικοδομητικά στη συζήτηση.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας ενημέρωσε το σώμα σχετικά με το θέμα. Κατόπιν το λόγο έλαβαν διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Μετά από διεξοδική συζήτηση ο δήμαρχος Λέρου και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έθεσαν προς ψήφιση από μία πρόταση.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας πρότεινε να ενεργοποιηθεί η τριμελής επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό και κατόπιν συζήτησης με τον διοικητή και τους γιατρούς του ΚΘΛ, να σταλεί έγγραφο στο υπουργείο από το δήμο Λέρου με το οποίο να ζητείται η άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, ενώ αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα να προβούμε σε κινητοποιήσεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κοντραφούρης, εξέφρασε παρόμοια πρόταση με την ανωτέρω, με τη διαφορά ότι θα υπάρχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ώστε στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση λύση, να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου…

Η πρόταση της ελάσσονος μειοψηφίας (μέσω του δημοτικού συμβούλου κ. Δημήτρη Διαμαντάρα), ήταν, εκτός των ανωτέρω προτάσεων να πραγματοποιηθούν καταλείψεις από τους δημότες στην εφορία και στις τράπεζες.

Η έκπληξη ήρθε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βαγγέλης Ρούσσος και η κα Ευδοκία Βενέτου ψήφισαν υπέρ της πρότασης Κοντραφούρη, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Λέρου να απολέσει οριακά την πλειοψηφία για πρώτη φορά μετά την εκλογή του.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω ψηφίστηκε η πρόταση της μείζονος μειοψηφίας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ