back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε των καθηκόντων του ο Διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠαραιτήθηκε των καθηκόντων του ο Διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου - Κέντρου Υγείας Λέρου!

Την παραίτησή του από τη Διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου υπέβαλε σήμερα ο Διοικητής, κ. Εμμ. Σούλος, στον υπουργό Υγείας κ. Αντρέα Λοβέρδο. Στην επιστολή παραίτησης του αναφέρει μεταξύ άλλων οτι τα συσσωρευμένα προβλήματα του νοσοκομείου παραμένουν άλυτα, δεν υπάρχει ιατρικό  – διοικητικό προσωπικό, ενώ οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Αναλυτικότερα στην επιστολή του ο Διοικητής του ΚΘΛ αναφέρει τα παρακάτω:

“Κύριε Υπουργέ, Μετά από το με αρ. πρωτ.11595/19-9-11 έγγραφο της Ένωσης Υπαλλήλων του Κ.Θ. – Κ.Υ.Λ το οποίο και σας επισυνάπτω, μου γνωστοποιήθηκε ότι, με καθιστούν υπεύθυνο για την μη πληρωμή των προσθέτων αμοιβών που εγκρίθηκαν με την υπ.αρ. ΔΥ5α/οικ.96083/29-8-11 απόφαση του Υ.Υ και Κ.Α. (τα οποία όμως δεν έχουν πιστωθεί στο ταμείο της Δ.Ο.Υ Λέρου).

Γι’ αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι προτίθενται να προβούν σε κινητοποιήσεις κάνοντας αποκλεισμό του Γραφείου μου, στις 22 και 23-9-11.

Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι, τον τελευταίο τουλάχιστον ένα χρόνο στο Νοσοκομείο μας (από 10-8-10) δεν υπηρετεί χειρουργός ιατρός και υπηρετεί μόνο ένας Δ/ντής Αναισθησιολόγος ο οποίος καλύπτει το Νοσοκομείο μας μόνο με 5 εφημερίες το μήνα, όπως ορίζει ο Νόμος.

Επίσης η Διοικητική Δ/νση παραμένει χωρίς Διοικητικό και Οικονομικό Υποδιευθυντή από 19-8-11 με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί η Υπηρεσία.

Θεωρώντας ότι, με αυτό τον τρόπο ούτε σαν υπηρεσία μπορούμε να λειτουργήσουμε εσωτερικά, αλλά ούτε μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας με αξιοπρέπεια απέναντι στους πολίτες – ασθενείς του ακριτικού αυτού νησιού, και σεβόμενος πάντα την πορεία μου σε αυτόν τον τόπο, καθώς και τα ιδανικά που ορκίστηκα να υπηρετήσω θα ήθελα να θέσω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου”.

Μετά τιμής,

Ο Διοικητής

Σούλος Εμμανουήλ   

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ