back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΤΜΟΣ: Γιορτή Πολιτισμού με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠΑΤΜΟΣ: Γιορτή Πολιτισμού με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Παραδοσιακή Εκδήλωση Πολιτισμού μεταξύ Κύπρου και Πάτμου που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας το βράδυ της 27ης Αυγούστου στο λιμάνι της Σκάλας.

Ο Δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος ευχαρίστησε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου που στη φετινή κρουαζιέρα Πολιτισμού και Αλληλογνωριμίας με τα Ελληνικά νησιά επέλεξε και την Πάτμο σαν έναν απʼ τους ενδιάμεσους σταθμούς. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του ΡΙΚ που σε συνεργασία με το κρουαζιερόπλοιο SALAMIS PHILOXENIA πραγματοποίησε αυτή την επίσκεψη στο Ιερό νησί της Αποκάλυψης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος τόνισε, πως αυτή την πρωτοβουλία υποστηρίζει και ο Δήμος Πάτμου τόσο σε Πολιτιστικό όσο και σε Οικονομικό επίπεδο .

Δείγμα αυτής της στήριξης είναι η πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται μεταξύ Πάτμου και Κύπρου με παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα.

Ο Δήμαρχος επίσης ανέφερε, ότι η οικονομική κρίση που διέρχονται Κύπρος και Ελλάδα δε σημαίνει και Πολιτιστική.

Αντιθέτως μέσα απʼ την Πολιτιστική μας ταυτότητα μπορούμε να αντλήσουμε δυνάμεις και ως υπερήφανος λαός που είμαστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να ξεπεράσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα. Ζήτησε επίσης οι επισκέπτες να γίνουν Πρεσβευτές στην Κύπρο του όμορφου και φιλόξενου νησιού μας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Διευθυντή του ΡΙΚ και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Σάκη Ελισσαίου. Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή σχημάτων από Κύπρο και Πάτμο.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι Σύλλογοι του νησιού μας «Ανάπτυξη» και «Προστασίας και Προβολής της Πάτμου» μοίρασαν στους παρευρισκόμενους γλυκά και νερά.

Τους ευχαριστούμε πολύ όπως επίσης ευχαριστούμε το μουσικό συγκρότημα του Βασίλη Γραμματικού, το Μανώλη Τραυλό για τον ήχο, τους υπαλλήλους του Δήμου μας καθώς και το χορευτικό συγκρότημα «ΑΛΩΝΙ» το οποίο μας αντιπροσώπευσε επάξια με υπεύθυνο το Διονύση Τραυλό.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!!!!


Εκ μέρους του Δημου Πάτμου

Ιωάννης Κ. Σκεμπές
Αντιδήμαρχος Οικονομικών &
Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης
Δήμου Πάτμου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ