back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιπετειώδης πτήση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε τραυματία από τη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠεριπετειώδης πτήση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε τραυματία από τη Λέρο

Διασωληνωμένος από τη Λέρο έφθασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο της Ρόδου με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ,  ένας 18χρονος. Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο νησί λίγη ώρα νωρίτερα και οι γιατροί  έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το ελικόπτερο “super puma” αναγκάστηκε να προσεγγίσει πρώτα την Αστυπάλαια και στη συνέχεια τη Λέρο. Η περιπέτεια εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν συνεχίστηκε και στην επιστροφή, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να αλλάξει τον αρχικό του προορισμό που ήταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρόδου και να τον μεταφέρει τελικά στη Ρόδο.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στο νησί μας, δοκίμασαν για τα καλά τις αντοχές του πληρώματος και των διασωστών του ΕΚΑΒ. Μάλιστα ενώ έγινε προσπάθεια να προσγειωθεί το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου κάτι τέτοιο δε έγινε εφικτό και το ελικόπτερο προσγειώθηκε στη συνέχεια στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Ο 18χρονος, νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου της Ρόδου με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κατάγματα στα πόδια. Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά ωστόσο εξελίσσεται σταθερά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών.

Πηγή: rodiaki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ