back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρόταση Κόνσολα για μόνιμη μετεγκατάσταση στη Λέρο, πλωτών και εναέριων δυνάμεων της frontex

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠρόταση Κόνσολα για μόνιμη μετεγκατάσταση στη Λέρο, πλωτών και εναέριων δυνάμεων της frontex

Mε τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας συναντήθηκε στον Πειραιά, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ κ.Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ζητήματα που αφορούν την πάταξη του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στα νησιά μας .Ο κ.Κόνσολας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της ακινητοποίησης, λόγω βλάβης, του σκάφους του Λιμενικού Σώματος στη Σύμη και ζήτησε την άμεση αποκατάστασή της προκειμένου να τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Οι επιτελείς του Λιμενικού Σώματος έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες και εντός της εβδομάδας αναμένεται η κάθοδος στη Σύμη κλιμακίου τεχνικών, οι οποίοι θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση της βλάβης και της επιχειρησιακής ετοιμότητας του σκάφους, που θα συμμετάσχει και αυτό στη φρούρηση των θαλασσίων συνόρων μας και στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε στον κ.Μουσουρούλη πρόταση για την μόνιμη μετεγκατάσταση στη Λέρο, δύναμης της frontex, με πλωτό σκάφος και ελικόπτερο.Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξεταστεί η πρόταση του κ.Κόνσολα στα πλαίσια του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονείται.

Μετά τη συνάντηση, ο κ.Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

”Είχαμε μία καλή συζήτηση και συνεργασία που θα συνεχιστεί. Η λαθρομετανάστευση δεν είναι ένα ζήτημα που λύνεται μέσα σε λίγες μέρες, υπάρχει όμως πλέον ένα διαφορετικό πνεύμα, μία αλλαγή. Υπάρχει αποφασιστικότητα για τη φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το πλωτό σκάφος του Λ.Σ, στη Σύμη, επισκευάζεται άμεσα. Δυστυχώς κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα, η γραφειοκρατία και οι μηχανισμοί ενός δυσκίνητου Κράτους τα κάνουν να φαίνονται δυσεπίλυτα. Αγοράζονται τα απαιτούμενα ανταλλακτικά και κατεβαίνουν τεχνικοί στο νησί για να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Μετέφερα στον Υπουργό και την πρότασή μου για τη μόνιμη μετεγκατάσταση στη Λέρο, πλωτών και εναέριων δυνάμεων της frontex, που θα μπορούν να καλύπτουν με αποτελεσματικότητα μία ευρεία, γεωγραφικά, περιοχή. Η αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας και η αποτρεπτική ισχύς αποτελούν προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ