back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ψήφισμα Συμπαράστασης Ένωσης Υπαλλήλων ΚΘΛ και συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λέρου για το κλείσιμο του ΙΚΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΨήφισμα Συμπαράστασης Ένωσης Υπαλλήλων ΚΘΛ και συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λέρου για το κλείσιμο του ΙΚΑ

Τα δύο πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων του νησιού μας, η Ένωση Υπαλλήλων του Κρατικού Θεραπευτηρίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Λέρου, συμπαραστέκεται στους συναδέλφους του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Λέρου, που καλούνται το επόμενο διάστημα να αγωνιστούν ενάντια στις αποφάσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ, να κλείσει ουσιαστικά το υποκατάστημα της στη Λέρο και η οποία στο όνομα της ψευδεπίγραφης αναδιάρθρωσης και της δήθεν ανάπτυξης του ιδρύματος, υποβαθμίζει Πανελλαδικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας, πρέπει να αντιδράσουμε οργανωμένα στο κλείσιμο και στην υποβάθμιση μιας δειράς υπηρεσιών (Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ταχυδρομείο, ΙΚΑ) που μόνο τυχαίες δεν είναι. Είναι στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης βασικών τομέων της οικονομίας μας και στην εξαφάνιση, του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να γίνει συνείδηση ότι την επίθεση στους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, την υγεία, τη δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι, τη δέχεται η λαϊκή οικογένεια.

Η οργάνωση και η αντίσταση σ΄ αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά και κοινωνικά δικαιώματα, είναι υπόθεση όλων μας.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ