back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Μερικιά στο Λακκί Λέρου! Ανιχνεύθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Μερικιά στο Λακκί Λέρου! Ανιχνεύθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός!

Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 9/9/2012 ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή του Λακκίου (2ο Κουλούκι – Μερικιά), αποτεφρώνοντας δασική έκταση περίπου τριών στρεμμάτων. Οι παρακείμενες κατοικίες δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση, αφού για την κατάσβεση επιχείρησαν άμεσα οι δυνάμεις των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Λέρου, της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου και των κατοίκων της περιοχής, καταφέρνοντας να την θέσουν γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο.

Στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κοντραφούρης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λέρου, τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα σε εμπρησμό, αφού ανιχνεύθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός (μπουκάλι με στουπί) στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Ο δήμαρχος Λέρου δήλωσε ότι η γρήγορη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων υπήρξε καταλυτική.

Σημειώνεται ότι στην Λέρο καθήκοντα πυροσβεστικής εκτελούνται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Λέρου και από πλήρωμα της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ