back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Λέρο η 10η Πανελλήνια Συγκέντρωση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Λέρο η 10η Πανελλήνια Συγκέντρωση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών!

Μετά από επτά χρόνια ζωής ο ΛΕΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΦΩΝ έχοντας κάνει πλήθος επιτυχημένων εκδηλώσεων όπως οι αγωνιστικές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Φουσκωτών Σκαφών κλπ και έχοντας πλέον την ωριμότητα την εμπειρία και την γνώση, πήρε την απόφαση ότι ήρθε η ώρα για κάτι πιο μεγάλο το οποίο θα φέρει μεγάλο όφελος στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας αλλά και στην οικονομία των επιχειρήσεων οι οποίες τόσα χρόνια μας στήριξαν σε κάθε βήμα μας.

Η Πανελλήνια Συγκέντρωση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών είναι μια εκδήλωση η οποία διαρκεί τρεις ημέρες όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετικό μέρος, συνήθως τέλη Ιουνίου, κι εκεί συγκεντρώνονται όλοι οι Όμιλοι φουσκωτών σκαφών από όλη την Ελλάδα οι οποίοι αποτελούν την Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι και ο ΛΕΡ.Ο.Σ..

Αφού λοιπόν πάρθηκε η απόφαση από το Δ.Σ. του ΛΕΡ.Ο.Σ. ακλούθησε μια συγκέντρωση με τους προέδρους όλων τον φορέων των επαγγελματιών του νησιού μας αλλά και των μη κερδοσκοπικών συλλόγων.

Η προσέλευση στο κάλεσμα του Ομίλου μας ήταν καθολική, ο πρόεδρος του ΛΕΡ.Ο.Σ. ανέλυσε τα οφέλη αλλά και τις δυσκολίες μιας τέτοιας εκδήλωσης και ζήτησε τη βοήθεια όλων ώστε ο Όμιλος να αναλάβει την διοργάνωση αλλά και να εξασφαλιστεί και η επιτυχία αυτής.

Η απόφαση όλων ήταν ομόφωνη… παροχή βοήθειας προς τον ΛΕΡ.Ο.Σ… αυτό μόνο συγκίνηση μας προκάλεσε και έντονο συναίσθημα ευθύνης.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε συνάντηση του προέδρου του ΛΕΡ.Ο.Σ. στο Δήμο μας με τον Δήμαρχο κ. Κόλια Μιχάλη και τον νεοεκλεγμένο Έπαρχο κ Θεμέλαρο Γιάννη, οι οποίοι είναι κ μέλη του Ομίλου.

Στην συνάντηση ενημερώθηκαν επίσημα πλέον για, την πρόθεση του ΛΕΡ.Ο.Σ. να αναλάβει την διοργάνωση της 10ης Πανελλήνιας το 2015 στην Λέρο, την επιτυχημένη συνάντηση με τους προέδρους των υπολοίπων Συλλόγων και την απόφαση τους για παροχή βοήθειας στον ΛΕΡ.Ο.Σ. και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Όπως ήταν φυσικό και οι δυο καταλαβαίνοντας τα οφέλη από μια τέτοια εκδήλωση στο νησί μας υποσχέθηκαν στον ΛΕΡ.Ο.Σ. την παροχή κάθε βοήθειας για την ανάληψη αλλά και την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η δουλειά λοιπόν ξεκίνησε, έντυπο χάρτη με όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον κλάδο του σκάφους στο νησί μας αλλά και σύνταξη φακέλου πρότασης ανάληψης για κάθε Όμιλο αλλά και κάθε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η οποία θα δώσει κ την τελική έγκριση.. 20 Ιουνίου.. όλα έτοιμα.. το TAMARINI II στο νερό με πλήρωμα τον γράφοντα, τον υπεύθυνο αγώνων Νικολάου Αντώνη, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Δελιεζο Δημήτρη και τέλος τον αντιπρόεδρο αλλά και εκπρόσωπο του δήμου Ζουμπούλη Γιώργο.

Ο καιρός ένα γεμάτο πεντάρι δυτικό που θα δυσκολέψει πάρα πολύ το ταξίδι προς την Σύρο όπου ο ΛΕΡ.Ο.Σ. θα συμμετέχει στην 9η Πανελλήνια Συγκέντρωση και στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα καταθέσει την πρόταση του. Ο σκοπός ιερός κι έτσι το πεντάρι παρόλο που το προσπάθησε δεν μπόρεσε να κόψει την πορεία στις 280ο για την Σύρο.

Έξι πολύ σκληρές ώρες, διήρκησε το ταξίδι, με μεγάλη καταπόνηση για το πλήρωμα μιας κ το κατάορτσα πεντάρι στα νερά του Ικάριου είναι μαγκιόρος καιρός και αυτή η κατάσταση κράτησε μέχρι τα νότια της Μυκόνου όπου η Θάλασσα ηρέμησε αλλά έτσι κι αλλιώς μόνο δέκα μίλια μας χώριζαν πλέον από τη Σύρο από τα περίπου εκατό συνολικά. Οι φίλοι μας οι Συριανοί τα είχαν οργανώσει όλα καταπληκτικά αλλά το κυριότερο ήμασταν σαν το σπίτι μας.

Εκεί συναντήσαμε κ τον Παραδείση το Νίκο που είχε έρθει οικογενειακός από την Αθήνα με την ΕΛΠΙΔΑ, μια πραγματικά όμορφη βάρκα, ο οποίος εκτός από μέλος του Λεριακού είναι πλέον ο υπεύθυνος θαλασσίων δραστηριοτήτων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον Νίκο πρώτον γιατί ένα μέλος μας άνοιξε τα φτερά του σε νέους ορίζοντες και δεύτερον για τη σημαντική δουλειά που κάνει τόσο για τον Όμιλο μας αλλά και για την Ομοσπονδία.

Κυριακή πρωί λοιπόν το συμβούλιο της Ομοσπονδίας και αφού συζητήθηκαν τα διάφορα άλλα θέματα ήρθε η ώρα του Λεριακού, μοιράστηκαν οι φάκελοι με την πρόταση και ο γράφων έκανε μια πλήρη ανάλυση-παρουσίαση της πρότασης του Λεριακού και στήριξε με επιχειρήματα γιατί στη Λέρο η επόμενη Πανελλήνια.

Τον λόγο μετά πήρε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Δήμου Ζουμπούλης Γιώργος ο οποίος τόνισε την αμέριστη βοήθεια προς τον ΛΕΡ.Ο.Σ. αλλά διάβασε και έναν σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Λέρου. Οι επόμενες στιγμές συγκινητικές, λίγες ερωτήσεις από τους Ομίλους και το προεδρείο της Ομοσπονδίας και… ομόφωνη απόφαση… Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ.. ο Νίκος βούρκωσε.. η ίδια συγκίνηση μας έπιασε κ κατά την επίσημη είσοδο των Ομίλων στο λιμάνι της Σύρου όταν από τα ηχεία ακούγονταν.. παραδίδεται η σκυτάλη στον Λεριακό και την Λέρο για την επόμενη Πανελλήνια του 2015… και χιλιάδες κόσμος στο κατάμεστο λιμάνι χειροκροτούσε, το μόνο που καταφέραμε από την συγκίνηση ήταν να πάμε με τη βάρκα μπροστά στη γραμματεία κ να γνέψουμε στον κόσμο ένα ευχαριστώ φέροντας την δεξιά παλάμη στο μέρος της καρδιάς.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας το ταξίδι της επιστροφής ήταν γλυκό καθώς το βορειοδυτικό πενταροεξάρι έσπρωχνε το TAMARINI II, με πορεία στις 100ο , για Λέρο. Τα δευτερόπρυμα είναι καλή πλεύση γι αυτά τα σκάφη κι έτσι σε τρεις ώρες και δέκα λεπτά ήμασταν δεμένοι στη γνωστή προβλήτα του Λακκιού μπροστά στον φίλο μας τον ΚΙΝΕΖΟ. Επιστρέψαμε από την Σύρο παίρνοντας αυτό που θέλαμε για μας, αλλά πιο πολύ για την Λέρο και τους Λεριούς.

Και σ αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Λέρου, όλους τους προέδρους των Συλλόγων, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα, τον νεοεκλεγμένο Έπαρχο κ. Θεμέλαρο καθώς και όλους τους επιχειρηματίες του νησιού μας για την στήριξη τους. Θα χρειαστούμε την βοήθεια όλων ώστε η 10η Πανελλήνια στην Λέρο το 2015 να είναι από τις πιο επιτυχημένες.

Οι φίλοι του φουσκωτού σκάφους θα έρθουν στην Λέρο για να ζήσουν αυτά που τους περιγράψαμε, απίστευτης ομορφιάς δαντελωτές ακτές, σύμπλεγμα νησιών που δεν υπάρχει αλλού στο Αρχιπέλαγος με κέντρο το νησί μας και φυσικά την μοναδική Λέρικη φιλοξενία. Εμείς απλά θα ζήσουμε ένα κομμάτι από το όραμα μας να βλέπουμε την Λέρο μας όλο και πιο ψηλά. Σας ευχαριστούμε…

ΛΕΡΟΣ 25/6/2014


με τιμή Για τον ΛΕΡ.Ο.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΜΑΡΔΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ