back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ”, του Γιάννη Κωνσταντινίδη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ"ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ", του Γιάννη Κωνσταντινίδη

Σε ηλικία 95 χρόνων πέθανε την Πέμπτη 16/10 ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Μια από τις πιο εμβληματικές και ιστορικές φυσιογνωμίες της δημοκρατικής παράταξης , ένας κορυφαίος αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα,ένας πραγματικός υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος, έφυγε πλήρης ήμερων.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου ,ενώ υπήρξε και αρχηγός του ΠΑΚ στη Ελλάδα. Είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση, είχε φυλακιστεί στη Γυάρο. Διετέλεσε αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών, υπουργός Άμυνας.

Χαμηλών τόνων, ο Μπάρμπα- Γιάννης , για μας τους κομματικούς. Η πολιτική ήταν γι αυτόν μια υπόθεση προσφοράς όχι εξουσίας. Ήταν μια περίπτωση πολιτικής συμμετρίας. Υποστήριξε ιδέες και ιδανικά που καθόρισαν την ύπαρξη του. Το αδιαμφισβήτητο πολιτικό του ήθος τον καθιστούσε ξεχωριστή προσωπικότητα και τον αντιμετώπιζαν φίλοι, συνεργάτες και αντίπαλοι με σεβασμό. Μιλούσε όταν πραγματικά είχε κάτι να πει και όχι για να φτιάξει το προσωπικό του προφίλ.

Ο Μπάρμπα – Γιάννης πιστεύω έφυγε στεναχωρημένος. Έφυγε στεναχωρημένος , γιατί αυτό που έφτιαξε αυτός και αρκετοί άλλοι με τους αγώνες τους για την κατάκτηση και εδραίωση της δημοκρατίας , την ισονομία την αποκατάσταση και την ένταξη του απλού Έλληνα πολίτη στην πολιτική και κοινωνική ζωή, για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία την ευημερία του πολίτη ,βρέθηκαν κάποιοι και το κατακρεούργησαν.

Άλλοι παρασύρθηκαν από την λάμψη και το οικονομικό δέλεαρ- πρόκληση της εξουσίας. Άλλοι από άκρατη αρχομανία συρρίκνωσαν το ΠΑΣΟΚ και από περήφανοι που ήμασταν για αυτά που προσφέραμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες, όλοι αυτοί , ο Μπάρμπα-Γιάννης ,η παρέα του και μερικοί από μας τους πιο μικρούς από κάθε άποψη, μας έκαναν να ντρεπόμαστε, ξεχνώντας τι δημιούργησε και τι προσέφερε αυτό το κίνημα Κατάφεραν να διώξουν τον κόσμο που πίστεψε σ αυτό με τον τρόπο τους και την πολιτική τους στάση από τις τάξεις του.

Το χειρότερο απ όλα είναι ότι κάτι παρόμοιο που έχει ανάγκη τώρα η κοινωνία δεν υπάρχει στην πολιτική σκηνή. Ένα πολιτικό κίνημα ή έστω σχήμα που δεν θα κινείται ανάμεσα στο δεξιό και αριστερό λαϊκισμό .Να προσδοκά από αυτό να ανοίξει ένα νέος δρόμος για τη ζωή του και τον τόπο του. Μπάρμπα- Γιάννη ,εμείς που σε γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί σου για τα ίδια ιδανικά δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Οι αγώνες σου είναι παρακαταθήκη για τους υγιής νέους. Καλό θα ήταν και αυτοί σήμερα στην ηγεσία του κινήματος , έστω με αφορμή το θάνατο του Γ. Χαραλαμποπουλου , ας αναλογιστούν πως έδρασαν και πως έζησαν τόσοι Χαραλαμπόπουλοι και επί τέλους ας δουν την πραγματικότητα ποια είναι και όχι αυτή που θέλουν να βλέπουν αυτοί.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΕ!


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΛΕΡΟΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ