back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

– Στον “αέρα” η νέα ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Στον "αέρα" η νέα ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Λέρου!
Στον «αέρα» είναι πλέον η νέα ιστοσελίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (Δ.Ε.Ρ.Τ) του Δήμου Λέρου. Το radioleros.grμετά από πιλοτική εκπομπή 25 ημερών, παραδόθηκε στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Τοπικών Φορέων Λέρου που είναι και ο φορέας χρηματοδότησης της εν λόγω προσπάθειας.

Το Ράδιο Λέρος, πρωτοπόρο γιʼ ακόμα μια φορά, χρησιμοποιεί τεχνολογία live streaming (32 kbps), και video on demand (128+ kbps) , για την εκπομπή εικόνας και ήχου μέσω internet. Ένας νέος ολόκληρος κόσμος δημιουργείται πίσω από την μετάδοση του ραδιοφωνικού σήματος στο διαδίκτυο, κάτι το οποίο δίνει διαφορετική δυναμική στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λέρου!

Οι χρήστες των υπηρεσιών του Ράδιο Λέρος, μπορούν να ακούσουν τον σταθμό, από όλους τους γνωστούς players (WINDOWS MEDIA PLAYER, WINAMP PLAYER, QUICKTIME PLAYER, REAL PLAYER) oι οποίοι αναλαμβάνουν την αποκωδικοποίηση και αναπαραγωγή του τελικού σήματος.

Eπίσης οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα, με τους δυο πιο διαδεδομένους περιηγητές ιστού (Browsers), τον MS INTERNET EXPLORER, και τον MOZILLA FIREFOX, οι οποίοι παρά τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, λειτουργούν εξίσου ικανοποιητικά. Φυσικά, δόθηκε η δέουσα προσοχή, ώστε οι χρήστες των υπηρεσιών του ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ, που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα LINUX, να μπορούν να ακούσουν το σταθμό κατεβάζοντας τον REAL PLAYER FOR LINUX από τον επίσημο δικτυακό τόπο της REAL.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στα VIDEO’S της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Λέρου, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα του δημοτικού ραδιοφώνου, που είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές του νησιού μας στους επισκέπτες της Λέρου!

H Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Τοπικών Φορέων Λέρου, κατόπιν εισήγησης των προέδρων κ.κ. Χαρινού, Ξηρουχάκη, έδωσαν μεγάλη σημασία στο bandwidth ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του σταθμού για 24/7 μετάδοση ήχου και video στο διαδίκτυο, χωρίς διακοπές. Έτσι, η ανάδοχος εταιρία lerosnet, σχεδίασε το δίκτυο ώστε να εξυπηρετεί αυτό ακριβώς το σκοπό. Με δυο σημεία παρουσίας (σε ΕΥΡΩΠΗ και ΗΠΑ) το ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ παρέχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, προς όφελος του τελικού χρήστη, άλλα και των διαφημιζομένων επαγγελματιών του νησιού μας. Η φωνή της Λέρου ακούγεται πλέον σε όλη την οικουμένη!

Η διεύθυνση του σταθμού είναι www.radioleros.gr.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ