back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ενημερώνει τους πολίτες του νησιού, ότι ο Δήμος μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2020) και προσκαλεί τους δημότες του νησιού να συμμετάσχουν στις προτεινόμενες/προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου μας, με θέμα την “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (‘Zero-emission mobility for all’) και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Τη συγκεκριμένη δράση στηρίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ η συμμετοχή του Δήμου Λέρου έχει καταχωρηθεί επίσημα, τόσο στο Εθνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο πόλεων, με επικεφαλής την Εθνική Συντονίστρια του ΥΠ.ΕΝ. και υπεύθυνο της δράσης τον Αντιδήμαρχο κ. Γρεκό Κυριάκο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Λέρου ως θεματοφύλακας της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών στο νησί της Λέρου, συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας τον Σεπτέμβριο (16-22/09/2020).

Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» (Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020) κατά την οποία θα απαγορευτεί συμβολικά η κυκλοφορία στην κεντρική παραλιακή οδό Λακκίου Λέρου ενώ την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λέρου, διοργανώνουν τον «Ποδηλατικό Γύρο της Πόλεως του Λακκίου».

Το πρόγραμμα δράσεων που κατήρτισε ο Δήμος Λέρου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ – 16-22/9/2020), έχει ως εξής*:

Τετάρτη 16/9/2020:

Δημοτικό Σχολείο Αλίντων – Ομιλία εκπαιδευτικών στους μαθητές ή/και οργάνωση δράσεων  με θέμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”  (περπάτημα, ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία, τα κοινής χρήσης οχήματα και τη συλλογική μετακίνηση) και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Πέμπτη 17/9/2020

Δημοτικό Σχολείο Λακκίου – Ομιλία εκπαιδευτικών στους μαθητές ή/και οργάνωση δράσεων  με θέμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”  (περπάτημα, ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία, τα κοινής χρήσης οχήματα και τη συλλογική μετακίνηση) και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Παρασκευή 18/9/2020

Δημοτικό Σχολείου Ξηροκάμπου – Ομιλία εκπαιδευτικών στους μαθητές ή/και οργάνωση δράσεων  με θέμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”  (περπάτημα, ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία, τα κοινής χρήσης οχήματα και τη συλλογική μετακίνηση) και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”.

Σάββατο 19/9/2020

Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας – Ολοήμερο ραδιοφωνικό σποτ ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προώθησης της δράσης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό

Κυριακή 20/9/2020

Διοργάνωση Ποδηλατικού γύρου της Πόλεως του Λακκίου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λέρου.

Δευτέρα 21/9/2020

Μπελλένειο Γυμνάσιο – 2ο Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ Λέρου – Γενικό Λύκειο (Μπουλαφέντιο) Λέρου – Ομιλία εκπαιδευτικών στους μαθητές ή/και οργάνωση δράσεων  με θέμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”  (περπάτημα, ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία, τα κοινής χρήσης οχήματα και τη συλλογική μετακίνηση).

Τρίτη 22/9/2020

Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας – Ομιλία εκπαιδευτικών στους μαθητές ή/και οργάνωση δράσεων  με θέμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”  (περπάτημα, ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία, τα κοινής χρήσης οχήματα και τη συλλογική μετακίνηση). Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο – Θα απαγορευτεί συμβολικά η κυκλοφορία στην κεντρική παραλιακή οδό Λακκίου Λέρου.

Ο Δήμος Λέρου με καινοτόμες δράσεις όπως είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο βρίσκεται ήδη στην φάση της δημόσιας διαβούλευσης, ενθαρρύνει τους δημότες του προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο για την περιβαλλοντική και κοινωνική αναβάθμιση του νησιού.

Σχετικό πληροφοριακό – εκπαιδευτικό υλικό θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mobilityweek.eu/home/

* Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από 16-22/9/2020 θα είναι σύμφωνες με τη νομοθεσία και τις υποδείξεις των ειδικών για την πανδημία του ιού COVID-19, καθώς και τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων που θεσπίζονται από την πολιτεία, την τήρηση της «κοινωνικής απόστασης» και την ενεργοποίηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης των πολιτών.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ