back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή του Δήμου Λέρου στο Δίκτυο ProDeSa (Energy Efficiency Project Development for South Attica)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυμμετοχή του Δήμου Λέρου στο Δίκτυο ProDeSa (Energy Efficiency Project Development for South Attica)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την συμμετοχή του Δήμου μας στο Δίκτυο ProDeSa (Energy Efficiency Project Development for South Attica).

Ο Δήμος Λέρου πρωτοπόρος σε θέματα περιβάλλοντος για άλλη μια φορά ενώνει τις δυνάμεις του με άλλους Δήμους σε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το PRODESA αποσκοπεί στην υποστήριξη των δήμων προκειμένου να αναπτύξουν έργα ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρησιμοποιώντας καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία και προσελκύοντας ιδιωτικές επενδύσεις.

Για το λόγο αυτό, η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από βασικούς παράγοντες, όπως το Εθνικό Κέντρο για την ενεργειακή απόδοση, ΚΑΠΕ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Crowdfunding και ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς με τη σχετική τεχνική, οικονομική και νομική εμπειρογνωμοσύνη.

Ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος, είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών των κοινόχρηστων δημοτικών κτιρίων και η εν δυνάμει μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Ο Δήμος Λέρου εκπροσωπήθηκε από τον Αντ/χο Δημήτρη Καστή στην πρώτη τηλεδιάσκεψη του Δικτύου ProDeSa.

Ο Αντ/χος Δημήτρης Καστής δήλωσε τα εξής: Πιστοί στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε προxωράμε μπροστά. Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας αλλά και στις επόμενες γενιές.

O Δήμαρχος Λέρου δήλωσε: Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για ένα εναλλακτικό, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης δίνοντας προτεραιότητα στη βελτίωση του περιβάλλοντος, όπως η ανακύκλωση, η καθαριότητα, η προστασία του πρασίνου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του νησιού μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ