back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή του Δήμου Λέρου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο “Ανάπτυξη Καταδυτικού Τουρισμού στο Αιγαίο”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυμμετοχή του Δήμου Λέρου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο "Ανάπτυξη Καταδυτικού Τουρισμού στο Αιγαίο"

Την 18η Απριλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, στην αίθουσα συνεδριάσεών του στον Πλάτανο.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, διότι σε σύνολο εικοσιένα (21) μελών βρέθηκαν παρόντα είκοσι (20) και απών ένα (1) και ειδικότερα οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: 1)Κωνσταντινίδης Ιωάννης, 2)Ασβεστάς Ευάγγελος, 3)Μαυρουδής Αντώνιος-Μιχαήλ, 4)Γιαννουκά-Κουμπάρου Θεοφανία, 5)Βασιλείου Κωνσταντίνος, 6)Τσακυριός Αναστάσιος, 7)Καλούδης Εμμανουήλ, 8)Ρούσσος Ευάγγελος, 9)Βογιατζής Γεώργιος, 10)Μαυρουδής Ιωάννης, 11)Βενέτου Ευδοκία, 12)Σκυλλάς Γεώργιος, 13)Κουμπάρος Εμμανουήλ, 14)Λουλουδιάς Στυλιανός, 15)Κοντραφούρης Μιχαήλ, 16)Κουμπάρος Παναγιώτης, 17)Μαραβέλιας Εμμανουήλ, 18)Συφουνιού Χρυσούλα, 19)Νταλλαρής Αντώνιος και 20)Διαμαντάρας Δημήτριος.

ΑΠΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ο οποίος αν και προσκλήθηκε νόμιμα δεν προσήλθε: 1) Βιρβίλης Θεολόγος. 

Πριν από τη συζήτηση και λήψη της παρούσας απόφασης, είχε αποχωρήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαραβέλιας Εμμανουήλ.

Ο Δήμαρχος κ. Κόλιας Μιχαήλ, παρίσταται στη συνεδρίαση. Η Πρόεδρος πήρε το λόγο και εισηγήθηκε το 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο, «Έγκριση για συμμετοχή και υποβολή προτάσεων του Δήμου Λέρου, σε ευρωπαϊκά προγράμματα» και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος ανέφερε πως ο Δήμος μας στα πλαίσια πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος» 2007-2013, θα συμμετέχει στην ακόλουθη πρόταση: Τίτλος έργου: «Ανάπτυξη Καταδυτικού Τουρισμού στο Αιγαίο-Α.Κ.Τ.Α.».

Εταιρικό Σχήμα:
Επικεφαλής LP: Δήμος Λέρου (Ελλάδα)
Εταίροι P2: Δήμος Καλυμνίων (Ελλάδα)
P3: Δήμος Πάτμου (Ελλάδα)
P4: Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (Κύπρος)
Προϋπολογισμός: συνολικός: 705.820,05 €
LP1. Δήμος Λέρου: 200.501,75 € P2.
Δήμος Καλυμνίων: 189.746,05 € P3.
Δήμος Πάτμου: 120.277,79 € P4:
Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου: 195.294,46 €

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος, πραγματοποίησε σύντομη περιγραφή σχετική με το αντικείμενο του παραπάνω θέματος και πρότεινε στο Σώμα την συμμετοχή του Δήμου μας στην παραπάνω πρόσκληση.

Η Πρόεδρος στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του Σώματος.

Κλείνοντας η Πρόεδρος κήρυξε την περαίωση της παραπάνω διαδικασίας, καλώντας παράλληλα το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, της συζήτησης, της ανταλλαγής γνωμών και αφού έλαβε υπόψη του: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/τ.Α΄/07-06-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». 2. Τα κατατιθέμενα έγγραφα στα οποία παρουσιάζονται τα επιμέρους στοιχεία του προγράμματος. 3. Την εισήγηση της Προέδρου και του κ. Δημάρχου. 4. Τις παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του. 5. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Αποφασίζει Ομόφωνα και εγκρίνει τη συμμετοχή και υποβολή προτάσεων του Δήμου Λέρου, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος» 2007-2013, με τίτλο έργου «Ανάπτυξη Καταδυτικού Τουρισμού στο Αιγαίο-Α.Κ.Τ.Α.» και με τα επιμέρους στοιχεία που παρουσιάζονται αναλυτικά παραπάνω, στο κύριο σώμα της παρούσας απόφασης.

Η απόφαση αυτή έλαβε α/α 48/2012.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ