back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με αστυνομικές αρχές και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για το μεταναστευτικό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνάντηση Δημάρχου Λέρου με αστυνομικές αρχές και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για το μεταναστευτικό

Συνάντηση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου είχε ο Δήμαρχος Λέρου με τον υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και την υπολιμενάρχη, καθώς και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας, των ΜΚΟ Praksis, εθελοντών, Frontex, LSN και Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με θέμα το μεταναστευτικό και τον καλύτερο συντονισμό – ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων.

Ο Δήμαρχος Λέρου παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση και τόνισε για άλλη μια φορά το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση, όπου με υποστελεχωμένες υπηρεσίες και χωρίς καμία οικονομική στήριξη από το κράτος, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο υπέρογκο κύμα μεταναστών προσφύγων, που αντί να μειώνεται λόγω καιρικών συνθηκών συνεχώς αυξάνεται.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν με τη σειρά τους τις θέσεις τους και πρότειναν, ο καθένας από το αντικείμενο του, λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν.

Σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, αποφασίστηκε η καθιέρωση εβδομαδιαίων συναντήσεων κάθε Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, με σκοπό την παρακολούθηση των δράσεων και την άμεση παρέμβαση στις εξελίξεις.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ