back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Β΄Αστυνομικής διεύθυνσης Δωδ/νήσου κ. Ανδρέα Σταυρόπουλο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καστής, ο Αντιδήμαρχος κ. Άκης Γρεκός, ο Πατέρας Σέργιος (εφημέριος Αγ. Φανουρίου) καθώς και αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής του Ξηροκάμπου.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, αφού ανέπτυξε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής Λέρου αναφορικά με το πρόβλημα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού και τις επιπτώσεις που αυτό έχει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ξηροκάμπου, εξήγησε στον κ. Σταυρόπουλο τα προβλήματα που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δικαίως έχουν αγανακτήσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, από την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων προσφύγων – μεταναστών και παράλληλα έκανε γνωστό οτι επανειλημμένως έχει ζητηθεί απο το αρμόδιο Υπουργείο η ενίσχυση του ΑΤ Λέρου και η αποστολή επιπλέον περιπολικών οχημάτων.

Κατόπιν το λόγο έλαβαν διαδοχικά, ο πατέρας Σέργιος καθώς και όλοι οι παρευρισκόμενοι πολίτες της περιοχής οι οποίοι πλήττονται από τις παραβατικές συμπεριφορές των προσφύγων – μεταναστών, εξηγώντας στον κ. Αστυνομικό Υποδιευθυντή λεπτομερειακά, τους λόγους της αγανάκτησης τους.

Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στο νησί και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Ξηροκάμπου, και αναφέρθηκαν πιθανές λύσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς πολιτών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Ο κ. Σταυρόπουλος αφού άκουσε όλα τα προβλήματα των κατοίκων, είπε ότι θα μεταφέρει ιεραρχικά την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, αναφορικά με το θέμα, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση, ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση των προβλημάτων που αναφέρθηκαν αλλά και τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία της αστυνομίας με τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες του νησιού.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ