back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Γ. Παυλή με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τσιάρα και τον πρόεδρο του ελληνισμού της διασποράς κ. Άδωνι Γεωργιάδη!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνάντηση του Γ. Παυλή με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τσιάρα και τον πρόεδρο του ελληνισμού της διασποράς κ. Άδωνι Γεωργιάδη!

Συναντήσεις με νόημα(!) για τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νήσων Αιγαίου στο Σίδνεϊ Γιώργο Παυλή, παρουσία του νεοεκλεγέντος βουλευτή Μάνου Κόνσολα.

Δείπνο «μυστήριο» στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας παρόντος του υφυπουργού εξωτερικού κ. Τσιάρα, του βουλευτή κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, του βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα, καθώς και του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Νίκου Κόνσολα!

Παρών και στην Βουλή κατά την διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου για τη λαθρομετανάστευση.

“Όλες οι θυσίες γίνονται για ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας!”, το λακωνικό σχόλιο του κ. Παυλή έπειτα από ερώτηση μας για τον σκοπό αυτών των σημαντικών συναντήσεων.

«Τυχερά τα Δωδεκάνησα που έχουν βουλευτή τους έναν τόσο δραστήριο πολιτικό» το σχόλιο του κ. Γεωργιάδη για τον Μάνο Κόνσολα.

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νήσων Αιγαίου στο Σίδνεϊ κ. Γιώργος Παυλής. Παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα και του βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο κ. Παυλής συναντήθηκε στο υπουργείο εξωτερικών με τον υφυπουργό εξωτερικού κ. Τσιάρα, μέσα σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, σε μια συνάντηση που έκρυβε σημαντικές ειδήσεις.

Ο υφυπουργός αφού καλωσόρισε τον Γιώργο Παυλή στο γραφείο του μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την συνεισφορά του στον ελληνισμό της Αυστραλίας, αλλά και για ότι κάνει στο νησί του την Λέρο.

«Γνωρίζω τα πάντα για σας, είστε “φάρος” του ελληνισμού στην Αυστραλία, με μια πολύ σημαντική προσφορά στην διατήρηση των ελληνικών ηθών και εθίμων, σε μια εποχή που η χώρα δοκιμάζεται και σας έχουμε όλους ανάγκη. Με ανθρώπους σαν και εσάς μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, συνεχίστε να δίνετε τον αγώνα σας για την πατρίδα και ειλικρινά σας ζητάμε συγνώμη, για όσα ακούγονται για την χώρα μας και στα οποία έχουμε σαν πολιτικοί μεγάλη ευθύνη!», ήταν τα λεγόμενα του υφυπουργού προς τον κ. Παυλή, παρουσία και του πατέρα του Μανόλη και του μικρού του γιου. O κ. Τσιάρας ευχαρίστησε τον πατέρα του Γιώργου Παυλή Μανόλη, για την ανατροφή που έδωσε στα παιδιά του ενώ απευθυνόμενος στον μικρό του γιο τόνισε χαρακτηριστικά: «Δίνουμε αγώνα παιδί μου για να κρατήσουμε την χώρα όρθια, ώστε εσείς να ζήσετε σε ένα ασφαλές περιβάλλον για το οποίο θα είστε υπερήφανοι για την χώρα σας»!

Ο κ. Παυλής απευθυνόμενος στον υφυπουργό τόνισε: «Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να με δεχτείτε σήμερα στο γραφείο σας, στο πρόσωπο μου τιμάτε ολόκληρο τον ελληνισμό στην Αυστραλία. Σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την Ελλάδα, οι ομογενείς πρέπει να βάλουμε «πλάτη» για την χώρα και αυτό το μήνυμα της συμπαράστασης μας θέλω να το μεταβιβάσετε στο ελληνικό κοινοβούλιο και στον πρωθυπουργό της χώρας. Είμαι στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε. Πρέπει να πυκνώσουμε τις σχέσεις μας με την πατρίδα προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Σας περιμένουμε στο Σίδνεϊ ώστε από κοινού να ξεκινήσουμε νέα σελίδα στις σχέσεις ομογενών και ελληνικού κράτους».

Ο υφυπουργός τόνισε ότι την 28η Οκτωβρίου θα βρίσκεται για περιοδεία στην Αυστραλία με αφορμή την μεγάλη εθνική εορτή αλλά και την αλλαγή του πρέσβη, με έναν άνθρωπο “κόσμημα” για την χώρα μας. Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι είναι εντολή υφυπουργού να ψηφιστεί από την βουλή η ψήφος των ομογενών και η ανασύσταση των τοπικών συμβουλίων της ομογένειας, σε μια νέα βάση και όχι με τις παθογένειες του παρελθόντος. «Πρόθεση μας είναι η διατήρηση των ελληνικών σχολείων με δασκάλους επιπέδου που θα προέρχονται από τους ομογενειακούς κόλπους σε συνεργασία με την εκκλησία η οποία βοηθάει τα μέγιστα»,  ανέφερε ο υφυπουργός.

Ο υφυπουργός χάρισε μια τιμητική πλακέτα του υπουργού προς τον κ. Παυλή, δείγμα της αναγνώρισης του ελληνικού κράτους προς το πρόσωπο του προέδρου ης ομοσπονδίας νήσων Αιγαίου.

Από τη πλευρά του ο κ. Παυλής χάρισε στον υφυπουργό το βιβλίο “52 ημέρες” για τη Μάχη της Λέρου το οποίο έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον κ. Τσιάρα. Οι δύο άντρες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αυστραλία σε μια συνάντηση που κράτησε 1,5 ώρα. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 

Στην συνέχεια ο κ. Παυλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής όσον αφορά τον ελληνισμό της διασποράς βουλευτή της Ν.Δ κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Παυλής έχει γνωριμία με τον κ. Γεωργιάδη από το 2006 όταν είχαν συναντηθεί στο Σίδνεϊ και από τότε υπήρχε μια αλληλοσυμπάθεια αλλά και σεβασμός ο ένας προς τον άλλο.

Η συνάντηση που κράτησε περίπου μία ώρα έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τα θέματα συζήτησης είχαν να κάνουν με την ομογένεια αλλά και με την Λέρο, αφού ο κ. Παυλής ζήτησε την βοήθεια της πολιτείας στο θέμα των λαθρομεταναστών, με τον κ. Γεωργιάδη να υπόσχεται άμεση βοήθεια σε συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα και τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Γεωργιάδης γνώριζε την προσωπικότητα του κ. Παυλή και της οικογένειας του στον αγώνα για να κρατήσουν οι ομογενείς μας αναμμένη την φλόγα της Ελλάδος, θεωρώντας τον σημαντικό σύμμαχο, στην προσπάθεια που κάνει ως Πρόεδρος στα θέματα διασποράς του ελληνισμού της Βουλής προκειμένου να φέρουν πιο κοντά την χώρα με την ομογένεια.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλής τόνισε ότι είναι χρέος των ομογενών να σταθούν δίπλα στην πατρίδα, να κρατήσουν τον ελληνισμό ενωμένο και σε υψηλό επίπεδο, τονίζοντας ότι τώρα όσο ποτέ ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον!

Ο κ. Παυλής δώρισε στον κ. Γεωργιάδη το βιβλίο «52 Μέρες» το οποίο ο βιβλιοφάγος τέως υπουργός υποσχέθηκε να διαβάσει σύντομα.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τίμησε εκ μέρους της βουλής τον κ. Παυλή χαρίζοντας του το βιβλίο του Ελληνικού Κράτους. 

‘ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ’

Με θερμά λόγια μίλησε ο κ. Γεωργιάδης και για τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα τονίζοντας τα εξής: «Με έχει εντυπωσιάσει το πάθος και η κινητικότητα του κ. Κόνσολα, πράγμα πρωτόγνωρο για νεοεκλεγέντα βουλευτή. Έχω την εντύπωση ότι η Δωδεκάνησος βρήκε στο πρόσωπο του κ. Κονσόλα βουλευτή για πολλά χρόνια, αφού να είστε σίγουροι ότι το μέλλον του θα είναι τολμηρό και ανοδικό στο ελληνικό κοινοβούλιο» 

ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Γιώργος Παυλής παρέθεσε επίσημο γεύμα στον υφυπουργό στο roof garden  του εστιατορίου της Μεγάλης Βρετάνιας. Ένα γεύμα με πολύ νόημα και αναπάντητα ερωτήματα ως προς την σύνθεση του αφού το παρόν έδωσαν τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ (Γεωργιάδης, Κόνσολας, Βεσυρόπουλος, Κεφαλογιάννης) και ο πρύτανης κ. Νίκος Κόνσολας με τον οποίο ο κ. Παυλής είχε ιδιωτική συζήτηση. 

Γιώργος Παυλής:

«Όλες οι θυσίες γίνονται για ένα καλύτερο αύριο για την Λέρο μας» 

Αναμφίβολα η έντονη αυτή κινητικότητα του κ. Παυλή με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα του τόπου, προκαλεί εύλογα ερωτήματα που όμως κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει ασφαλής απαντήσεις.

Γεγονός όμως είναι ότι η Λέρος αποκτά μια αξιόπιστη «φωνή» σε κυβερνητικό επίπεδο πράγμα που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα το νησί μας.

Ερωτηθείς ο κ. Παυλής για τις συναντήσεις αυτές, ήταν ιδιαίτερα ολιγόλογος και αινιγματικός τονίζοντας: «Είμαι ευτυχής που σήμερα πραγματοποιήσαμε τόσο σημαντικά ραντεβού με τον υφυπουργό και βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Όλες οι θυσίες γίνονται για ένα καλύτερο αύριο για την Λέρο μας που τόσο πολύ ξέρετε όλοι πως αγαπώ. Είναι χρέος μου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος να προσπαθήσω να βοηθήσω με όποιες δυνάμεις διαθέτω, με γνώμονα τα συμφέροντα του Λεριακού λαού. Να μου επιτρέψετε να μην σας ανακοινώσω επί του παρόντος τίποτα… Πάντως να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα υπάρχουν ειδήσεις που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα όλους σας… Ευχαριστώ τον Μάνο Κόνσολα για την βοήθεια του, είμαι σίγουρος ότι η Λέρος και τα Δωδεκάνησα στο πρόσωπο του ανακάλυψαν τον νέο ηγέτη που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος μας!

Το βράδυ ο κ. Παυλής βρέθηκε στην Βουλή πραγματοποιώντας δύο ακόμη ραντεβού τα οποία δεν θέλησε να μας αποκαλύψει, ενώ στην συνέχεια παρακολούθησε την ψήφιση του νομοσχεδίου όσον αφορά το νομοσχέδιο για την κράτηση των λαθρομεταναστών.

Πηγή: Εφημερίδα Πνοή της Λέρου
lerosnews.gr 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ