back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου 1/9/2011 – Αποχώρησε και πάλι η μείζων μειοψηφία…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου 1/9/2011 - Αποχώρησε και πάλι η μείζων μειοψηφία...

“…Διαμαρτύρομαι εντόνως για την εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, πρόκειται περί καφενείου…” Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Κοντραφούρης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την ψήφιση του 2ου θέματος ημερησίας διατάξεως. 

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του σώματος στον Πλάτανο, όπου μεταξύ των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη υπήρχε και το θέμα της γνωμοδότησης για παραχώρηση ή μη, θαλάσσιου χώρου στην εταιρία “ιχθυοκαλλιέργειας Αιγαίον Α.Ε” για τοποθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στη Ν. Πηγανούσα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, κατέφθασαν στην αίθουσα επαγγελματίες ψαράδες για να εκφράσουν την ανησυχία και την έντονη αντίθεσή τους σχετικά με το ενδεχόμενο θετικής γνωμοδότησης από το σώμα.

Οι τόνοι ανέβηκαν, ενώ κατά την διάρκεια της ψήφισης του θέματος υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Το σώμα μετά από σχετική εισήγηση, ψήφισε με 8 ψήφους υπέρ της θετικής γνωμοδότησης, 7 ψήφους κατά, ενώ υπήρξαν και 4 “παρών” (τα οποία συνυπολογίζονται στις αρνητικές ψήφους).

Κατόπιν ο Δήμαρχος πρότεινε στο σώμα να ψηφίσει ακόμη μια πρόταση σχετικά με την απαγόρευση οιασδήποτε παρόμοιας δραστηριότητας από τη νήσο Τρυπητή έως τη νήσο Πηγανούσα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Κοντραφούρης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:

“…Θέλουμε να λάβουμε μια απόφαση για κάποια οριοθέτηση την οποία θα στείλετε πού; Προς τα αρμόδια όργανα; Τι είδους απόφαση θα είναι αυτή; Διαφωνώ εντόνως επί της διαδικασίας καθώς και για την εικόνα που παρουσιάζουμε ως σώμα. Πρόκειται περί καφενείου και ντρέπομαι ειλικρινά για όλους μας…”

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο ενώ δίχως καμία προειδοποίηση η ραδιοφωνική μετάδοση διεκόπη και αντί της συνεδρίασης το ραδιόφωνο άρχισε ξαφνικά να παίζει… τραγούδια. Προφανώς η μείζων μειοψηφία αποχώρησε στο μεσοδιάστημα (και λέμε προφανώς διότι αφού έγινε η επανασύνδεση της ραδιοφωνικής μετάδοσης, η πρόεδρος δεν ενημέρωσε τους ακροατές για αυτή την εξέλιξη).

Μετά την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας, η πρόταση του δημάρχου σχετικά με την απαγόρευση οιασδήποτε παρόμοιας δραστηριότητας (ιχθυοκαλλιέργειας) από τη νήσο Τρυπητή έως τη νήσο Πηγανούσα ψηφίστηκε ομόφωνα…

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ