back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λέρου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου κ. Μιχάλη Κόλια.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. κ. Μεραμπελιώτης, ο Διευθυντής Τ.Υ. κ. Έλληνας Χ., ο Φρούραρχος (Διοικητής ΥΝΤΕΛ) κ. Φιλιππίδης, ο Λιμενάρχης Λέρου κ. Κουτσοδόντης, ο Διοικητής του 588ΤΕ κ. Καραμπελιάς, ο Διοικητής του ΑΤ Λέρου κ. Δαγαράκης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κω κ. Καπετανικόλας, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Έρευνας και διάσωσης Λέρου κ. Βάρνας καθώς και ο υπεύθυνος της Τ.Υ. κ. Ελένης.

Σκοπός της σύγκλισης του ανωτέρω οργάνου ήταν η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021 και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής σύσκεψης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι δράσεις πρόληψης και πυροπροστασίας που έχουν λάβει χώρα στο νησί της Λέρου, η διαδικασία καθαρισμών βλάστησης και η μείωση των κινδύνων, τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία του ΧΑΔΑ, καθώς και από την εκδήλωση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο, η επιτήρηση «ευπαθών περιοχών» μέσω μικτών περιπολιών, η οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, και τέλος η κινητοποίηση και ο συντονισμός των εθελοντικών οργανώσεων.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή της ΠΥ ΚΩ κ. Καπετανικόλα καθώς και όλα τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου και τους λοιπούς εμπλεκόμενους, τόσο για την άψογη συνεργασία, όσο και για την αρωγή τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ