back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουριστικό Γραφείο Πληροφοριών στη Σκάλα Πάτμου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤουριστικό Γραφείο Πληροφοριών στη Σκάλα Πάτμου

Σε μια νέα φάση συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η αρνητική οικονομική συγκυρία και στον τομέα του τουρισμού, εισήλθαν Δήμος, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και παραγωγικοί φορείς της Πάτμου, με την τέλεση των εγκαινίων του Τουριστικού Γραφείου Πληροφοριών, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Σκάλα Πάτμου.

Το Γραφείο, ζητούμενο ετών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού, έγινε πραγματικότητα μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Πάτμου, ο οποίος διέθεσε τον χώρο, στο πιο κεντρικό σημείο της Σκάλας (δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Τελωνείο), του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που ανέλαβε τη χρηματοδότηση τόσο της υλικοτεχνικής υποδομής του γραφείου όσο – και κυρίως – τα έξοδα λειτουργίας του, και του Συλλόγου Επιτηδευματιών Πάτμου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που ανέλαβε το έργο της υλοποίησης του σχεδίου αλλά και την μεγάλη ευθύνη της επίβλεψης της καθημερινής λειτουργίας του.

Οι εργασίες ανακαίνισης του χώρου ξεκίνησαν με την προγραμματική και προφορική συμφωνία των τριών οργανισμών, Δήμου Πάτμου, Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Συλλόγου Επιτηδευματιών Πάτμου.

Στις εργασίες αυτές, αδειοδοτημένες και από την αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, συμμετείχαν όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες που πρόθυμα προσέφεραν υλικά ή υπηρεσίες.

Ιδιαιτέρως τονίζεται η προσωπική εργασία και η καλλιτεχνική “πινελιά” που έβαλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιτηδευματιών κ. Γιώργος Καμίτσης.

Η λειτουργία του ξεκίνησε πριν από 10 μέρες και το Σάββατο έγιναν τα επίσημα εγκαίνια. Ακολούθησε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πάτμου και του Συλλόγου Επιτηδευματιών Πάτμου για την χρήση του χώρου, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου παρέδωσε την επιταγή για την κάλυψη των εξόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος είναι ο χώρος αυτός, να μην περιοριστεί στο έργο της παροχής πληροφοριών στους επισκέπτες της Πάτμου, αλλά, ταυτόχρονα να καταστεί .τόπος προβληματισμού και συνάντησης όλων των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Στην τελετή των εγκαινίων, μίλησαν για την πρωτοβουλία που από κοινού ανέλαβαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιτηδευματιών της Πάτμου, κ. Γιώργος Καμίτσης, ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου.

Και οι τρείς εξήραν την ανάγκη αλλά και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας των φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας Γεώργιος Λούπος. Από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου, ο τέως πρόεδρος κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο τέως Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χαλκιδιός, και τα μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο κα Φαίδρα Σπανού και κ. Χρήστος Ευστρατίου. Επίσης, παρέστησαν ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδόχων Πάτμου κ. Ιάκωβος Κουτλάκης, η πρόεδρος του Σωματείου ενοικιαζομένων Δωματίων κα Γιακουμίνα Ματθαίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σάκης Ελλισαίου, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σκεμπές, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Γεωργία Γιαμαίου Σιφουνιού και κ. Μανώλης Αλεξανδρής, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Ιωαννίδης και ο προϊστάμενος του Τελωνείου κ. Χρήστος Σπυρομήλιος.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΟΔΙΑΚΗ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ