back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υποβολή πρότασης στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για μετονομασία της κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» σε κανονιοφόρος «ΛΕΡΟΣ»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΥποβολή πρότασης στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για μετονομασία της κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» σε κανονιοφόρος «ΛΕΡΟΣ»

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ: Με αφορμή το συμβάν που είχαμε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, σχετικά με την εσπευσμένη μεταφορά ηλικιωμένου εμφραγματία συμπατριώτη μας, με την κανονιοφόρο «Πολεμιστής», στη Σάμο, υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα αναφορικά με τη λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ώστε να μετονομαστεί η κανονιοφόρος «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», σε κανονιοφόρος «ΛΕΡΟΣ».

Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο, επιχειρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέρου για πάνω από είκοσι χρόνια και ελλιμενίζεται στις Υπηρεσίες Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (Υ.Ν.Τ.Ε.Λ), στο Λακκί, όντας ο «φρουρός» της Λέρου και των θαλασσίων συνόρων μας!

Να σημειωθεί, ότι και το «αδελφό πλοίο» της Κανονιοφόρου «Πολεμιστής», με την ονομασία «Πυρπολητής», έχει μετονομαστεί σε Κανονιοφόρος «Κάσος», από το 2007!

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας LEROS NEWS Τ.6 – ΔΕΚ 2013)

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ