back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

*Υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών, πλωτές εξέδρες, ημέτεροι. Ένα μάτσο χάλια!

ΑΠΟΨΕΙΣ*Υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών, πλωτές εξέδρες, ημέτεροι. Ένα μάτσο χάλια!

Όταν ο κ. Κόλιας ήταν στην αντιπολίτευση, κατηγορούσε την τότε δημοτική αρχή ότι οι υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών στοίχισαν ακριβά, 2.500 ευρώ ο ένας. Έκανε δε μήνυση στον τότε Δήμαρχο για παράνομη τοποθέτηση υπόγειου κάδου στην Αγία Μαρίνα.

Το δικαστήριο βέβαια αθώωσε τον κ. Κωττάκη. Σήμερα, όλη η Λέρος βλέπει το αίσχος των τριών υπόγειων κάδων που κατασκεύασε η σημερινή δημοτική αρχή και που στοίχισε ο καθένας 12.000 ευρώ!

Πως γίνεται τα 2.500 ευρώ να είναι πιο ακριβά από τα 12.000 ευρώ; Και πως γίνεται ο κάδος των 2.500 ευρώ να είναι σαφώς καλύτερος από κάθε άποψη από τον κάδο των 12.000 ευρώ; Αυτά πρέπει να απαντηθούν στην Λεριακή κοινωνία γιατί εμείς στη Μείζονα Μειοψηφία δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε. Σίγουρα πάντως, στον ποταμό του Κερουλά στα Άλιντα, θα συμβεί τροχαίο ατύχημα με τη δημιουργία ενός εκ των απαράδεκτων κάδων. Άλλες προδιαγραφές πρότεινες κ. Κόλια για τους κάδους κι άλλες βλέπουμε. Θα μας πείτε επιτέλους τι συμβαίνει για να μάθει και ο κόσμος που σας ψήφισε, τι ψήφισε. Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε.

Πράγματι κ. Κόλια αποφασίσαμε στην Οικονομική Επιτροπή να κάνουμε διαγωνισμό για προμήθειες πλωτών εξεδρών για να προσεγγίζουν κότερα. Τελικά όμως πάρθηκαν πλωτές εξέδρες που απαγορεύεται να πλευρίζουν κότερα και επιτρέπεται να δένουν μόνο jet ski. Δηλαδή ο Δήμος Λέρου θα πληρώσει 70.000 ευρώ για να δένουν 4 jet ski που υπάρχουν στο νησί μας και τα οποία δένουν όπου θέλουν. Μπορείτε να μας πείτε με πιο δικαίωμα εμπαίξατε την Οικονομική Επιτροπή ώστε οι δημότες της Λέρου να ξοδεύουν 70.000 ευρώ για να δένουν jet ski; Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά δεν έχετε πάρει ούτε την τυπική άδεια από το Λιμεναρχείο για να τοποθετηθούν.

Ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω τίποτε που εσείς θα προτείνετε, γιατί άλλα προτείνετε κι άλλα τελικά εμφανίζονται εις βάρος του τόπου μας (υπόγειοι κάδοι, πλωτές εξέδρες).

Επειδή η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε 1.200.000 ευρώ στο Δήμο μας εσείς θα τα σκορπίσετε ανεύθυνα δεξιά και αριστερά εις βάρος της ανάπτυξης και των αναγκών του τόπου; Κακώς νομίζετε.

Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τους πολίτες μας ο Δήμος είναι υποχρεωμένος με τη συμπεριφορά του να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πολίτες. Κάθε δαπάνη πρέπει να είναι κάτω από το πρίσμα της νομιμότητας, της αλληλεγγύης και της ηθικής.

Υπάρχουν πάρα πολλοί επαγγελματίες που θα μπορούσαν να διαγωνιστούν και να προσφέρουν έπιπλα στο Δήμο μας ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση που βιώνουμε. Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού σας, προμήθευσε στο δήμο μας έπιπλα και πως αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι επαγγελματίες του νησιού από τον διαγωνισμό; Εσείς μιλούσατε για ημέτερους;

Είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια έκκληση σε όλες τις Λεριές και τους Λεριούς. Όποιος έχει στην ιδιοκτησία του οικόπεδο που έχει μέσα μπάζα και θέλει να το καθαρίσει, να ειδοποιήσει τον Δήμαρχο για να του στείλει συνεργείο με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου για να το καθαρίσει. Αυτό συνέβη 6-12-11 στο Λακκί (Βλ. φωτογραφίες) σε οικόπεδο που είναι ιδιοκτησίας συμπατριώτη μας. Μήπως ο κ. Κόλιας έχει να μας πει κάτι για το θέμα αυτό;

Τέλος και όσον αφορά το θέμα για το ξενοδοχείο «Λέρος» (για το όποιο θα τα ξαναπούμε σύντομα) ένα είναι σίγουρο ότι ο Δήμος Λέρου θα πληρώσει πολλά περισσότερα με τις ενέργειες σας κ. Κόλια και το ξέρετε απλά δεν το λέτε…

*Παναγιώτης Κουμπάρος
Δημοτικός Σύμβουλος 
Μείζονος Μειοψηφίας 

Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου”

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ