back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Απάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά: Όψιμη η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑπάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά: Όψιμη η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης  για την ανακοίνωση  της Νεολαίας του Σύριζα σχετικά με την αντίδραση τους στο κλείσιμο του χώρου στα πρώην Σφαγεία Ρόδου που διαμένουν πρόχειρα οι αιτούντες άσυλο  και ειλικρινά δεν μου έκανε καμία έκπληξη το περιεχόμενο της.

Είναι ιδιαίτερα όψιμο το ενδιαφέρον και η ευαισθησία των νεολαίων του Σύριζα γι αυτούς τους ανθρώπους , όταν επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης Συριζα, δεν αντέδρασαν σε αυτή την απαράδεκτη εικόνα διαμονής των ανθρώπων εκεί, κάτω από άθλιες συνθήκες, στηριζόμενη αποκλειστικά στην αλληλεγγύη και τις δωρεές των ροδίων συμπολιτών μας.

Η νεολαία του Σύριζα επιδιώκει ουσιαστικά με την αντίδραση της,  την διατήρηση του χώρου και την επίσημη αναγόρευση του ως κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, ο χώρος διαμονής στα Σφαγεία της Ρόδου είναι στην πραγματικότητα μια κατάληψη κτιρίου στην οποία οι άνθρωποι ζουν αναξιοπρεπώς , χωρίς να εξασφαλίζονται στοιχειωδώς τα  ανθρώπινα δικαιώματα τους. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο είναι ορθή η απόφαση της κυβέρνησης  για το κλείσιμο της και τη μεταφορά  των αιτούντων  άσυλο σε οργανωμένες δομές, που εξασφαλίζονται οι συνθήκες διαβίωσης τους.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ