back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιωάννης Παππάς: 2η Πρόσκληση για αποζημίωση των αλιέων

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΙωάννης Παππάς: 2η Πρόσκληση για αποζημίωση των αλιέων

O Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς στο πλαίσιο της συνεργασίας αλλά και της συνεχούς επικοινωνίας με τον Αλιευτικό Σύλλογο Μεγάλων Πελαγικών Ψαριών Καλύμνου, επικοινώνησε άμεσα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Οικονόμου για την αντιμετώπιση της προσωρινής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγο των συνεπειών της πανδημίας στους αλιείς.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παππά ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί 2η Πρόσκληση του Μέτρου 3.1.9. ¨Προσωρινή Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων¨ με σκοπό να καλυφθούν όλοι οι αλιείς που απορρίφθηκαν από την 1η Πρόσκληση του Μέτρου 3.1.9.

Παρακάτω σας υπενθυμίζουμε τα νομοθετικά πλαίσια της 1η Πρόσκληση του Μέτρου 3.1.9:

«Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19» της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.(ΑΔΑ:64ΜΩ4653ΠΓ-2ΑΥ).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλούσε τους δυνητικά δικαιούχους να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης-χρηματοδότησης στο Μέτρο 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19»

Δικαιούχοι για ενίσχυση-χρηματοδότηση είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, τα σκάφη των οποίων είναι νηολογημένα ή λεμβολογημένα /εγγεγραμμένα σε ΒΕΜΣ ως ενεργά σκάφη, φέρουν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS) και έχουν ασκήσει αλιευτική δραστηριότητα στη θάλασσα, για τουλάχιστον εκατόν είκοσι (120) ημέρες, κατά τη διάρκεια των δύο (2) ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ